| minrest a întrebat:

Va salut, stimati confrati. Am mare nevoie sa ma protejez impotriva prafului care insoteste cartile. Lucrez de cateva saptamani cu carti in stare proasta, al caror praf este toxic. Cred ca m-ar ajuta o masca de tipul mastilor antipoluare folosite de biciclisti, una cu supape care sa imi permita sa expir usor. Intrebarea este: Cum sa imi cumpar o masca de calitate si cu un raport calitate/pret bun?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Prima data trebuie sa indepartezi praful de pe carti, "grosso modo", adica in mare.
Pentru asta ai nevoie de un aspirator bun, cu perie la varful tevii.
Cu peria aspiratorului dezlochezi praful depus, pe care aspiratorul imediat si-l absoarbe. Astfel nu se imprastie praful in aer.
Dupa ce sunt aspirate, se iau cu miscare inceata cartile de pe rafturi si se duc AFARA, unde se curata cu perie + pensula + carpa, toate moi.
Daca starea cartilor permite, in ultimul rand se poate sterge exteriorul lor cu carpa moale inmuiata in spirt sanitar (eventual apa) si stoarse foarte bine. Carpa umeda va indeparta restul prafului.
Dupa stergere, cartile se lasa la uscat in loc foarte bine aerisit, cu aer in miscare, sa se usuce cat mai repede.
Nu se va folosi sursa de caldura pentru uscare!

Cand toate cartile au fost indepartate de pe rafturi, se trece la curatarea intregii incinte, prferabil intai tot cu aspiratorul.

Folosind aspiratorul, praful se va depune in el si nu in plamanii celor care le curata.

| minrest explică (pentru Bula):

Vad ca esti expert. Da, asa stiu si eu. Problema e ca nu pot face opertiunile astea, din nenorocire.

| Bula a răspuns (pentru minrest):

Daca dai detalii despre "de ce nu poti", atunci poate pot sa te ajut si cu alte solutii.
Scrie-mi in privat motivul, daca aici nu vrei.

| minrest explică (pentru Bula):

OK.

10 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Orice masca anti-praf este buna nu trebuie sa fie una scumpa! Recomand masti cu capsula de tipul : https://www.topprotectie.ro/......air-897787
poti opta pentru o masca cu supapa sau fara supapa.
Ca sa nu te complici cu netul mai usor gasesti la magazine care vand articole cu si de protectia muncii!

| minrest explică (pentru Simpatic):

Ar putea fi o solutie, sa mai vad. Are o singura supapa. Dar are! Si ideea cu magazinele, foarte buna. Tu ai folosit? Se respira usor?

| minrest explică (pentru Simpatic):

Cu toate mastile astea inspiri prin cochila, iar daca nu au supapa si expiri, nu ai cum sa lucrezi asa, si nici nu o poti tine, te sufoci.

| armiaso a răspuns:

Https://www.dedeman.ro/....../p/7039901

cred ca e suficienta, nu trec nici fungii

| minrest explică (pentru armiaso):

Am luat de la Dedeman Baneasa, nu am desigilat decat masca, nu si filtrele, am constatat ca nu e buna de nimic si au avut bunavointa sa mi-o primeasca inapoi. Nu are supapa, expiri in cochila, iti dai seama ca nu ai cum sa lucrezi asa.

| biancaebar a răspuns:

Cred ca la farmacii vând măști (alea tipici de medici) poate o sa îți folosească la fel happy

| minrest explică (pentru biancaebar):

Da, vorbesti despre masti de unica folosinta de cca 1 leu; astea sunt egale cu zero fata de toxicitatea, cantitatea si periculozitatea prafului cu care ma confrunt.

Întrebări similare