| Saveluc a întrebat:

Va salut, vin cu o întrebare poate și dvs ați trecut printr-o problema puțin neplăcuta. De vreo săptămâna ma doare umărul drept doar atunci când ridic mâna in sus sau ridic ceva ce trece puțin de doua kg sau când vreau sa întorc mâna la spate. Nu am căzut, nu m-am lovit sau sa fiu lovit de careva pur și simplu m-am trezit așa. Posibil sa fi dormit strâmb (asta banuiesc eu). Ce tratament sa iau sau ce sa fac? Va mulțumesc mult. Orice sfat este bine primit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vezi ca sunt plasturi pentru toate durerile alea fac minuni, le gasăsti la farmacia tei, si pui plasturele pe zona dureroasă si in maxim 2 zile nu te mai doare nimic.

| Jassmina a răspuns:

Nu cred ca esti atat de mare/batran incat sa ai reumatism sau artrita, deci nu cred ca-i durere reumatismala.
Cel mai probabil este o intindere de ligament care necesita pauza de la efort fizic, pentru cateva saptamani, pana trece.
Oricum umarul nu se poate imboliza si nici pune in ghips, asa ca, fara efort fizic, fara ridicat de greutati macar 2-3saptamani, pana ce inflamatia dispare.
Se pot lua 1-2 panadoale pe zi, sau aspirina (dar nu impreuna aspirina si panadol), dar numai daca-i durere mare.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Sa știi că in urmă cu mulți sni, m-am trezit si eu într-o dimineață cu o durere tot așa (pe mine m-a durut insuportabil și umărul, și brațul), dar am cerut un sfat la farmacie. happy
Mi-a explicat că am răceală la articulații si am primit tratament cu Neo-Endusix (comprimate, 1 la 24h) și Mydocalm.

Poti întreba si tu la farmacie, eventual, poti cere o părere despre cele două de mai sus.
Unguentele si gelurile antiiinflamatoare sunt doar "apă de ploaie" in situatia asta. Fără tratament medicamentos si căldură ținută in zonă, arunci banii degeaba pe geluri, fie ca e Diclofenac, Fastum Gel sah Voltaren etc Sănătate multă!

| salieri84 a răspuns:

Daca durerea persista mai mult de doua saptamani, nu ezita sa consulti un medic reumatolog. Poate fi un inceput de artrita reumatoida.