| anixxzyc a întrebat:

Voi ce parere aveti despre vaccinul covid de la 12 ani? Mie una mi se pare exagerat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce nu intrebi un medic? El este autorizat sa se dea cu părerea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Atat timp cat din studiile medicale a reieșit faptul ca e sigur si eficient e fix irelevant ce ti se pare tie

| Invictusman a răspuns:

Îl elimina sistemul imunitar fără a lăsa sechele, la vârsta asta ai un sistem imunitar sănătos.
Dar îl transmiți părinților și ei fiind probabil cu comorbidati preexistente și mai în vârstă ii poți atinti la pat, sau chiar rămâne fără unul din ei sau chiar amândoi. Ba chiar poți fi asimptomatica și sa ii transmiți cuiva cu care convietuiesti în aceeași casa.
Dar la vârsta asta nu ar trebui sa îți faci vaccin tu, ci părinții sau cu cine locuiești tu.

| Sekim a răspuns:

Mi se pare corect în totalitate. In primul rand, vaccinul se face doar cu acordul persoanei deci, e alegerea ta daca îl faci sau nu, vârsta de la care ai voie este total irelevantă. In al doilea rând, toată chestia cu vaccinul este percepută total greșit de romanul cu 2 neuroni. In perioada pandemiei au existat n "doctori" apăruți peste noapte pe la TV sau mai știu pe unde să explice ei ce și cum și nu știau să se șteargă la nas dar își dădeau cu părerea. Ce conține vaccinul? - mArn specific virusului corona, lipide, sucroza, fosfat de sodiu, clorura de potasiu, fosfat de hidrogen de sodiu. Toate aceste lucruri înafara de mArn ul virusului corona, se pot găsi în câteva alimente consumate zilnic de majoritatea oamenilor. Singura problema reală care poate apărea din cauza vaccinului, la câteva ore după vaccin este socul anafilactic. Case closed.

| Gligore2000 a răspuns (pentru Sekim):

Esti cumva biolog molecular sau lucrezi in constructii si iti dai si tu cu parerea?

| 1234568807 a răspuns:

E la fel ca vaccinu de gripa, ce ti se pare exagerat?

| Digikey a răspuns (pentru 1234568807):

Vaccinul gripal nu folosea tehnologia ARN.