| doarunbaiatcurios a întrebat:

Voi ce spuneti, as mai putea scapa de niste ticuri care nu au fost tratate de la inceput(adica de acum 3 ani, timp de 3 ani)? Tin sa mentionez,ca am un tic la ochi, fornait din nas si inca unul, dar nu sunt extrem de complexe(parerea mea)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Prin autocontrol.
Trebuie sa fii foarte atent la ticuri si sa le opresti imediat cand le sesizezi.
Concentrandu-te ca vrei sa le anihilezi, in cateva luni vei scapa definitiv.

| Invictusman a răspuns:

Te poate ajuta un psihoterapeut, adică problemele tale sunt bine înrădăcinate la nivel subconștient.
Stresul, anxietatea, gândurile intruzive iraționale și nedefinitive îți cauzează aceste ticuri, probleme psihologice, psihosociale, neajunsuri, neîmpliniri, frustrări, izolare și traumele îți formează asa numitele proiecții mentale care chiar tu le proiectezi la nivel inconștient despre cum vei acționa pas cu pas legat de aceste ticuri. Ești captiv în propriile gânduri, frici, insecuritati și asa le rafulezi prin intermediul tocurilor care tu crezi ca te ajuta xca îți diminuează problemele sufletești spirituale dar de fapt ele se aprofundează repetând-ule într-un mod irațional și nejustificat.

Sunt de fapt niște compulsii pe care tu nu le poți controla, probabil un stres posttraumatic ți-o cauzat aceasta tulburare, sau o tulburare anxioasa.
Ai nevoie de antidepresive, anxiolitice și consiliere psihologica.
Eu îți recomand și o recreere undeva la aer curat, natura!