| Girly97 a întrebat:

Voi credeti in acest mit ciudat ca fizioterapia "rascoleste" organismul si mai intai medicul inrautateste durerea apoi o amelioreaza?
Sincer asta nu mi s-a intamplat niciodata personal (la electro) insa nici nu pot spune ca am un gand bun atunci cand persoanele vorbesc despre asa ceva langa mine. Ce medic ar face rau unui pacient sincer? Este o credinta romaneasca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

In primul rand, medicii nu prea fac masaje, fiindca la fucultatea de medicina generala nu se invata tehnici de masaj.

Tehnicile de masaj nu necesita cunostinte teoretice speciale deosebite, insa sunt necesare simturi tactile foarte dezvoltate. Acesta este si motivul ca, printre masorii buni intalnim multi nevazatori sau cu vedere scazuta.

Masajul deseori este dureros la inceput fiindca nervii sunt stransi de muschii incordati, intariti.
Daca muschii sunt miscati, automat nervii sunt apasati, ceea ce duce la senzatii de durere.
Insa scopul masajului este intocmai relaxarea, inmoirea si aranjarea muschilor care, in final, se aseaza la loc si nu mai apasa nervii.

Aici mentionez ca, multi au credinta ca "masajul tailandez" este unul erotic.
GRESIT!
Masajul tailandez este unul care deseori este chiar foarte dureros, fiind "lucrat" intreg corpul pacientului.
Insa, senzatia de placere care urmeaza este foarte mare, deseori depasind ceea unui act sexual.
Acesta este si motivul mitului "masajului tailandez".

2 răspunsuri:
| antimulte a răspuns:

Poate fi adevarat, la fel de adevarat ca efectele secundare ale pastilelor, pe care le luam toti ca sa ne fie mai bine nu mai rau, si totusi, uneori, apar si efecte neplacute. Si medicul si pacientul sunt constienti de faptul ca aceste lucruri pot aparea.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu medicul înrăutățește problemele de sănătate, ci însuși procedura care ti se aplica. Aceasta înrăutățire se simte chiar si atunci când faci un tratament medicamentos, sau când tii o dieta. Aceasta înrăutățire consta in lupta organismului cu problema de sănătate care exista, in vederea eliminării toxicului care a provocat-o. Așa ca e ceva real.