| Lola200228 a întrebat:

Vreau sa ma bronzez.
Am o piele foarte albă asta pentru ca nu îmi place sa stau in soare happy dar m-am saturat sa tot aud "esti albă ca brânza " așa ca vreau sa ma bronzez puțin frumos și sănătos, am auzit de uleiul de măsline.
Dați-mi niște sfaturi cum sa ma bronzez uniform și fără arsuri,ce loțiuni de plaja sa folosesc, cât sa stau la soare, toate detaliile.
Dau funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Adry05 a răspuns:

Daca esti alba si genu care se "prajeste" imediat, cred ca-ti trebuie chiar protectie de 50 primele dati pana ti se obisnuieste pielea cu soarele. In niciun caz ulei de masline primele dati ca te prajesti de dormi in picioare. Ulei de masline dupa cateva sedinte de bronzat cand deja reduci protectia la 30 sau chiar 20.
Cel mai recomandat ar fi sa stai la soare fie in intervalu 9-11/11:30 fie 16-18 cand e soarele mai slab. In niciun caz sa nu stai de la 12 la 16 macar primele dati ca te arzi in ultimu hal.

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce treaba ai tu cu cei care i ti spun ca esti albă ca brînza sau ca laptele, si ce, soarele este daunator in exces faci cancer de piele ca soarele are radiatii puternice, mai bine albă ca brinza cum zic proastele alea decat bolnava de cancer prin spitale dar bronzată ca asa e moda.

| NLS a răspuns:

Conteaza nu doar durata expunerii la soare, (dacă dorești sa nu te inrosești) ci și intervalul ales.
Daca afara e ditamai dogoarea, fie amâni statul la soare pentru după ora 16.30, fie stai dimineața între 10-11.

Iar dacă ai alunite pe corp, (din acelea ieșite în afara în special), mai bine ramai la stadiul "alba ca branza", căci e mult, mult mai sănătos.
Asta nu presupune sa stai închisa in casa, avem nevoie de vitamina D zilnic, și cel mai simplu o sintetizam atunci când stam la lumina naturala.

| Sindbad a răspuns:

Depinde si de cat timp ai la dispozitie. Tipicul cel mai bun, (pe care l-am citit intr-o carte de medicina din anii 80) este:
prima zi 15 minute expunere la soare
a doua zi 25 minute, apio 45/1 ora si progresiv cate 20- 30 de minte pe zi. Vezi ca iti trebuie mai multe zile si totul trepatat.
Ca uleiuri uleiul de masline, uleiul de avocado, cocos, argan si am vazut ulei de morcov (nici nu stiam ca exista asa ceva)

In orice caz daca incepe sa sfaraie si sa miroasa a ars, este mai bine sa te tragi la umbra happy

| AndaAlexandra a răspuns:

Uleiul de măsline e bun, dar daca as fi tu, as folosi o loțiune cu protecție solară pentru că riști să te arzi, daca ești "alba că brânza"? poți încerca protecție cu factor 50. Eventual poți folosi uleiul pe picioare pentru că pe picioare te bronzezi mai greu.
Că sa nu te arzi ar trebuie sa nu stai mult la soare. Stai in reprize scurte de timp. Să ai grijă să îți protejezi capul sa nu faci insolație și să bei multa apa pentru a te hidrata☀️

| Adry05 a răspuns (pentru AndaAlexandra):

Nu se foloseste ulei demasline in primele dati de stat la soare, mai ales pentru oamenii cu ten alb care sunt deja sensibili la soare.

| AlexandraAlexAlex282901943727828291919192938 a răspuns:

Dacă te duci la mare, intri in apa si te dai cu apa sărată pe tot corpul si stai 10 minute pe cearșaf pe o parte apoi mai intri in mare si te așezi pe alta parte si tot asa. Nu sta in soare cu capul gol de dragul de a te brînza ca dăm în altele.

Pwp?

| username2208 a răspuns:

Daca nu iti place sa stai in soare, exista varianta cremei autobronzante, daca o aplici cum trebuie o sa ai un bronz frumos si uniform care dureaza undeva la o saptamana, sunt multe tutuoriale pe yt unde poti vedea cum sa aplici autobronzantul corect asftel incat sa nu arati ca un dalmațianwinking