| Yee a întrebat:

Yee(Salut)! In urma unei muscaturi, a unei insecte necunoscute, mi s-a umflat piciorul in zona gleznei si ma doare cand merg. Cum sa fac sa se dezumfle mai iute?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

La mine functioneaza sa ma frec in locul cu ciupitura cu apa cu sare, dar asta cam imediat dupa ciupitura insa daca e deja de o zi doua mai greu, totusi incearca

| cfrtobias a răspuns:

Mergi la medic

| GeneviveJ a răspuns:

Acea insecta necunoscuta se poate sa fi avut anumite toxine periculoase. Daca a trecut mult timp si rana nu s-a vindecat, ba din contra, spui ca s-a umflat si mai tare si e mai rau ca la inceput, ar trebui sa vezi un medic. De multe ori intepaturile de insecte nu sunt atat de grave, dar daca nu stii ce insecta a fost si daca starea ta se agraveaza, mai bine vezi un medic, sa iti dea tratament de specialitate, sa nu te trezesti cu abcese si infectii ca e urata treaba dupa.

| Lola200228 a răspuns:

Da.te cu oțet din belșug. Pe mine când ma înțepa vreo albina și mi se umfla ma dădeam cu oțet care m.a ajutat foarte tare. Încearcă sa te dai cu oțet sau pui pe ceva oțet și ții acolo când se usucă mai pui! Sper sa te ajute!