| Anonim34231 a întrebat:

Zilele trecut am facut o cerere pentru carte de sanatate europeana. Astazi cand am fost s-o ridic, mi s-a dat doar o simpla foaie pe care scrie in mare CERTIFICAT PROVIZORIU DE INLOCUIRE PT CARDUL EUROPEAN DE SANATATE.
Ce rezulta din asta? Ca hartia asta este doar pentru o perioadata anume?
Exista si un card de sanatate, cand zic card ma refer la card nu la hartie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai bine mergi la casa de asigurări din băneasa si întreaba i pe ei, te duci cu foaia care ai primit o le arăti ca in loc de card ai primit o foaie ordinară, si ei trebuie sa te ajute sa obții cardul. Aici pe TPU nu putem sa i ti rezolvam problema, nu depinde decat de ei incompetentii de la casa de asigurari incapabilii ăia.

| NGheorghe a răspuns:

Se pare că acolo nu scrie destul de clar. Cum ți se pare ceva de genul:
"Certificat PROVIZORIU de..."?

| Anonim34231 explică (pentru NGheorghe):

Si atunci care este rostul trimiterii unei provizorii? Ce sa fac cu hartia aia in strainatate? Nici macar 1 cuvant nu este pe engleza.

| NGheorghe a răspuns (pentru Anonim34231):

Vrei card urgent fără să plătești taxa de urgență... ete, na.

| GirlOnline81 a răspuns:

Exista, da. Eu îl am, dar nu locuiesc in România.

| Sindbad a răspuns:

Intamplator, am auzit acum o sapatamna urmatoarele: de doi, trei ani Romania nu si-a mai achitat nota de plata pentru serviciile medicale prestet in baza cardului european. De ceva timp spitalele din UE nu mai onoreaza comenzile pentru beneficarii romani si se justifica dandu-ti factura si descurca-te cu casa de sanatate din Romania.

| Sindbad a răspuns:

Eventual incognito suna la vreun spital din afara si intreaba-i daca iti asigura serviciile medicale in baza adeverintei/cardului romanesc. Daca nu, fa-ti mai bine asigurarea medicala, sa nu te trezesti cu surprize.