Cei mai activi useri din categoria Sfaturi casnice pe 14 Noiembrie 2025 sunt:
Am o pereche de papuci adidas negri cu dungi albi, acele dungi albe s-au facut roz, cum le recapat culoarea?
Cum fac maioneza doar din oua fierte?
Vreau sa folosesc Crema"Choco Club" ca umplutura la cozonac.Nu stiu cum sa procedez :cum o fac mai subtire ca s-o pot intinde pe foaia de cozonac?
Cat timp se pot pastra in congelator carnea si painea?
Care este diferenta dintre cascaval si mozzarella?
Cum se numeste acel peste care daca nu e gătit cum trebuie poate fi otrăvitor?
Cum scoti mirosul de fum de gratar din gecile de blugi?
Salut, am si eu o problema mare de tot. Pe pereti am multe semne facute cu creionul, pix sau pete si vreau sa le scot cumva, dar fara varuit.....stiti cumva cele mai simple metode? VA ROG MULT AJUTATI-...? (mai mult)
Am pus din greșeală în ciorba de fasole o linguriță de bicarbonat, am confundat-o cu sarea, mai este comestibilă sau o arunc?
Stie cineva o brutărie bună in Bucuresti?
Hei,voi cum faceti prajitura "negresa"? Cu apa plata sau minerala?
Am o întrebare pentru cei care-și fac țigări singuri. Dintr-un kilogram de tutun cam câte țigări pot face?
Daca bag o bluza la inmuiat in apa clocotita intra la apa?
Există ceva chestii speciale care să poată prinde plapuma de plic pentru a nu se mai aduna înăuntru?
Cum trebuie setata masina de uscat rufe ca sa nu-mi distruga adidasii? Sunt din piele ecologica si au si putin plastic.
Cum se poate scoate amarul din ciorba?
Astăzi imi faceam unghiile in pat si din greșeală am vărsat oja pe cearceaf. Am încercat sa folosesc metoda fixativului ca sa scot pata, dar aceasta este încă vizibila. Ce as putea...? (mai mult)
Sucuri, cremvurști, iaurturi, salamuri etc colorați din acest gândac. Ce părere aveți? https://m.adevarul.ro/locale/galati/cum- obtine- colorantul- carmin- e120- gandaci-...? (mai mult)
Salut, vreau sa imi dati cateva sfaturi, am niste adidasi de piele neteda si nu stiu cum sa ii spal, adica sa nu se strice pielea si pe dinauntru.
Carnea de vita iese bine daca o fac la cuptor invelita in pergament (hartie de copt)? Sa o ung cu foarte putin ulei de masline + condimente, apoi invelita in hartie si data la cuptor. Cam cate minute...? (mai mult)
De ce se pune otet la vinetele in sos de rosii?
Am o pereche de Converse albi din panza si s- au murdarit rau. As putea sa ii spal la masina de spalat, nu se deterioreaza? La cate grade si ce detergent ar trebui sa folosesc sa se curete cat ...? (mai mult)
Daca storc sucul de la portocale si il pun la frigider, cat timp se pastreaza?
Stiti un lubrifiant pentru cub rubik pe care as putea sa il fac eu sau ceva care gasesc prin casa?
Salut TPU Ce sos de usturoi din comerț să aleg? Care brand are cel mai bun sos de usturoi?
Bunica mea de 80 de ani a băgat vreo 50 de pui in bucătărie că plouă afară și sunt pui mici și mi- a umplut bucătăria si vreo 2 - 3 camere de păduchi de pui de găină. Intrebarea mea este cum...? (mai mult)
A încercat cineva sa spele încălțăminte marca Adidas Superstar acasă, pe ciclul fin al mașinii de spălat? As vrea sa știu cum s- au comportat sau dacă nu are rost sa ma risc și sa ii...? (mai mult)
Acum cateva zile mi- am patat blugii negri de fond de ten dar greseala mea a fost sa- i dau direct la spalat si nu s- a luat acea pata care are aspect de var( blugii sunt negri) si este fix ...? (mai mult)
Mi-am luat un ceas cu brățara metalică doar că este prea mare. Oare pot scurta brățara?
Cu ce pot curăța aparatul foto?
Nu prea conteaza in ce context am nevoie de raspuns la asta (cred ca unii vor ghici) cum se sterge markerul permanent de pe usile de la toaletele de la scoala? (HELP)
Peștele pangasius este nesănătos?
În copilărie când veneam cu băieții de la fotbal, 2 dintre ei ziceau ca se duc sa facă 100 de clătite. E posibil? Tot ce am încercat eu pana acum mai mult de 24 nu ies (fără sa le ard). Vreau...? (mai mult)
Doresc sa sărbătoresc o ocazie mai speciala cu o șampanie pe masura. Problema este ca nu știu ce sortiment de șampanie Moet sa cumpăr. Ce îmi recomandați? P.S Îmi plac băuturile dulci ...? (mai mult)
Salut, am niste pisici si cred ca mi-au adus pureci..gen patul meu cred ca e plin ca ma mananca aproape tot corpul. Ce sa fac?
Salut,am o intrebare. Am niste rebookuri din piele alba si am vazut recent,ca nu se mai curata bine, adica mai raman niste pete pe ei, cum pot sa ii curat? Mersi :*
Ii spun mamei mele tot timpul ca nu am ce manca iar ea îmi zice ca e vina mea fiindcă nu vreau sa mănânc nimic cu carne (au trecut mai bine de doi ani de când postesc. Nu renunț. Vreau sa încerc...? (mai mult)
Cateodata stau in fata raftului cu ceaiuri sau dau scroll pe net si nu stiu ce ceai sa aleg. Voi care considerati ca sunt cele mai bune, cele mai aromate ceaiuri? Si de unde le pot cumpara?
am și eu o pereche de Nike mai veche puțin. Și ei erau albi. De la un timp talpa lor a început sa se îngălbenească. Adică dunga aia. Ce le pot face? Am înțeles ca clorul îi arde....? (mai mult)
Salut, am un bar si as vrea ca pe iarna sa dau vin fiert, imi puteti recomanda vreo oala sub presiune sau ceva?
Cum au ouăle mai multe proteine, ochiuri sau omletă?
Mi s- a dus scrisul de pe "butoanele" de la cuptor/plita electrica. La plita ma descurc cumva si fara scris, dar la cuptor e mai greu, nu știu exact unde si cate grade sunt. Exista ceva stickere pentru...? (mai mult)
Am si eu o problema...mi- am cumparat acum 2 zile niste adidasi...si in parte de sus mai exact in" bot"au inceput sa mi se indoaie si sa se vada oarecum urat dar asta mi se intampla doar la cel din dreapta...? (mai mult)
Am o tabletă Samsung mai veche. Am folosit- o ocazional, dar tot timpul fără husă. Cred că în mod intenționat pe spate e făcută să fie puțin lipicioasă ca să nu o scapi ușor din mână. ...? (mai mult)
Cum se curăță ciupercile champignon? Se curăță de pieliță? Se scufundă în apă doar sau se spală normal?
Am.....Salut! Am o problema cam naspa. Am ciobit din greseala cu un cutit un pat( de culoare deschisă). Cum pot sa repar?
In urma unei raniri, am sangerat si sangele s- a inchegat si s- a imprimat in camasa. Problema e ca s- a uscat pana am ajuns acasa si nici cu Vanish Gold nu a iesit pata. Stie cineva patit,...? (mai mult)
Orez prefiert, CE INSEAMNA FOARTE EXACT?!? Am pus o intrebare https://www.tpu.ro/sfaturi- casnice/orez- prefiert- trebuie- fiert- am- auzit- de- orez- prefiert- mai- scump- decat- ala- normal- care-...? (mai mult)
Hallo TPU! Am o intrebare ciudatica dar este doar o curiozitate de a mea si atat)) Cu totii am auzit de celebrul "verde de Schweinfurt " sau cum este probabil cel mai cunoscut : "Verde de Paris". Stim...? (mai mult)
As avea o mica intrebare. Cum as putea scoate mirosul de pasta de rosii dintr-un penar?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Alin5644466 întreabă:
justnme04 întreabă:
Graim întreabă:
TanaseEvelina întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
The Americans
Ati urmarit The Americans, un serial despre spionaj, secrete si aventuri? Hai sa vedem cat de multe va mai amintiti!