|

Ajutati-ma, TPU! Vreau sa fac dulceata de caspuni. Stiu cum se face, insa de fiecare data mi-a iesit inchisala culoare. Eu vreau sa o fac, dar sa fie putin mai deschisa, sa fie o culoare apropiata caspunii, acel rosu frumos. Poate veti zice ca toate ies la fel, dar va spun ca nu e chiar asa. Am mancat la cineva, nu stiu de unde avea dulceata, insa era de u culoare tare frumoasa. cum se poate obtine acea nuanta? Am intrebat-o dar nu isi aduce aminte de unde are borcanul. Nu e cumparata.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru acea culoare mai frumoasa se foloseste zeama de lamaie. Eu fac dulceață si de cand am inceput sa pun zeamă de lămâie are o culoare mai placuta. Se mai inchide la culoare pentru că totuși fructele sunt supuse procesului de fierbere, insa nu ca atunci cand nu puneam zeamă de lămâie.

| a răspuns:

Cea din magazini are diverse substante (coloranti, conservanti) care ii dau aspect si gust mai atragator (desi gustul pare sintetic, daca ma intrebi pe mine). cred ca ar trebui sa te preocupe gustul, nu aspectul dulcetii.