Întrebare recomandată |

Am mai pus o întrebare, se pare ca nimeni nu știe. Ok, numai zic cum am făcut, și trec direct la subiect.
Cum ați făcut voi cidrul de mere? Care ați făcut?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, pune și zeama, dar ca să fermenteze bine trebuie să pui și pulpă și coaja fructelor. Aroma mărului care este în coajă, va da aromă cidrului, care altfel va fi fad la gust.

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Vine direct in doze la lidl nu trebuie sa fac nimic doar sal beau

| explică (pentru mgtow):

Cu ce mă ajută pe m bine de unde cumperi tu cifru?

| a răspuns:

Pui tăiate mere în butoi și drojdie. Aștepți să fermenteze.

| explică (pentru sadrian46):

Fără zeama care o fac de la storcător?

| explică (pentru sadrian46):

"zarurile" au fost aruncate deja. Uită-te la mine pe profil ca mai e o întrebare, tot procesul pe care l-am făcut. TPU nu mi-a pus toată întrebarea, deci am tăiat merele, le-am pus la storcător cu un lighean de bucătărie în care sa stors sucul. Am luat un ibric și o cana gradata la 1l am pus 10 linguri de zahar echivalentul a 250g de zahar per litru. Și mi-a ieșit 3 l de suc. Deci 30 de linguri de zahar. Și ce a rămas mărunțit din storcător l-am pus în damigeana de 5l, am pus capete de mar care nu sau farmat bine în damigeana 5l. Apoi am turnat sucul. În damigeana se afla zeama, piureul, și bucăți din mar ce sunt ca niște felii de pita mici. Sucul cu 10 linguri de zahar la 1l repetat de 3 ori turnat printr-o pâlnie în damigeana. Un dop improvizat cu o gaura conectat la furtunas celălalt capăt într-un borcan cu apa. De duminica trecuta. Ar trebui sa vad schimbare? După o săptămână în damigeana, sa se audă bolborosind?

| explică (pentru sadrian46):

Și nu am pus drojdie. Trebuia? Drojdie din aia de face aluatul să crească? Nu am mai făcut pana acum și nu m-a interesat. Am înțeles ca drojdia se formează din fructele ce fermentează.

| a răspuns (pentru killer3023):

Se formează dacă au fost spori de ciupercă pe coajă, la ele în livadă.
Dacă au fost stropite contra viermelui de măr, pe coajă nu a fost un loc propice pentru ca să fie sporii ciupercii drojdiei. De aceea nu are deloc drojdie naturală. Dar ce are în schimb, germeni de putrefacție care sunt peste tot, chiar și în intestinul tău gros. Așa că dacă nu pui drojdie, ce ai au pus tu acolo va începe să pută, în loc să miroase a acru și a alcool. Ce mai poți face, dacă vrei să ai cidru cu arome, să mai adaugi acum un pic de scorțișoară, iar când e gata fermentat un pic de praf de cuișoare.

| a răspuns (pentru killer3023):

Dacă ai spălat prea bine merele înainte de a le prelucra, orice spori de drojdie de pe coajă a fost eliminat și nu are de unde să se formeze din măr din el, drojdie.

| a răspuns:

Nu am facut, dar inschimb am facut otet de mere, daca va interseaza, va spun

| explică (pentru acerr):

Nu. Răspunde strict la întrebare. Nu stii stai jos.

| explică:

Merele erau puțin pătate pe colt gen, deci am dat doar cotorul jos și "stuful" și în rest le-am băgat așa cum erau. Am fost acum 1 și după 1 săptămână și se vad rezultate. La baza de jos, un sfert de damigeana s-a format ca un fel de miere. E prima oara când fac. Și voi cred că prima oara auzind pe cineva ca face cidru în casă și nici voi nu știți cum sa da-ți cum a-ți făcut voi