Întrebare recomandată |

Am o intrebare. Care e diferenta intre o prajitura la care folosesc, pentru coacere, hartia de copt si cea la care nu o fac(doar ung usor tava cu unt)? Iese mai crocanta intr-un caz? Este o diferenta in textura? FUNDA

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu e nici o diferenta. Se foloseste hartia de copt pentru ca, in cazul in care aluatul de prinde, este mai usor de scos din tava fara sa se rupa prajitura, cozonacul, sau orice coci.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Știu de la chimie că praful de copt este o substanță ce sumlimă (trece direct din stare solidă în stare gazoasa) in momentul încălzirii, nu ifluientaza deloc gustul aluatului ci doar ii mărește volumul și îl face mai pufos. Foaia de copt ar trebui să aibă același efect.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NGheorghe):

Haoleo, vere? Praful de copt e una iar hartia de copt e alta. Chiar daca cuvantul „copt" este comun. Nu te apuca de gatit, te rog eu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hartia de copt se foloseste pentru a scoate mai usor din tava ceea ce coci. Rolul ei este sa impiedice liperea alimentelor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează