| 00000000000000000000111111111122222222223333333333 a întrebat:

Am o întrebare. Nu mai suport mașina de spălat. Am cumpărat-o acum 6 luni. Nu știu ce sa-i mai fac ca se tot mișcă și pleacă de la loc. Și când se mișcă nici nu mai clătește. Merge în gol. Am fixat-o dar tot se mișcă. Se poate sa fie cuva sau ce sa-i fac?

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Https://www.dedeman.ro/....../p/4016612

Face minuni

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce marca este masina? Poate nu este bine reglată, de aceea se miscă, mai uita te la picioarele masinii vezi ca are 4 suruburi daca alea doua din față sunt fixe atunci alea din spate trebuie strînse mai bine, cumpăra i niste papuci de silicon sapeciale pentru masina de spalat, cu alea va sta fixă si nu se va mai mișca.

| Jassmina a răspuns:

Evident ca nu ai stiut sa o fixezi, odata ce continua sa trepideze si sa se miste.
Invita la tine un vecin sau prieten, care-i capabil sa o poata fixa la picoare, ca-i pacat sa nu folosesti masina doar pentru ca nu stii sa o fixezi in podea.

| sierra1 a răspuns:

Cu ăsta m-am "scos" dintr-o situație similară

https://www.bricodepot.ro/......-5-mm.html

| sierra1 a răspuns:

Gata, ai rezolvat?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Incearca sa pui o banda de cauciuc sub ea sau doar la picioruse.

Si daca nu mai clateste... posibil sa se fi defectat ceva. Daca nu te pricepi sa o desfaci... cel mai probabil ar trebui sa chemi pe cineva sa te ajute.

| Naty1 a răspuns:

Dacă ai luat-o doar de 6 luni inseamna ca ai încă garantie.Cheama pe cineva de la magazinul respectiv sa vada despre ce e vorba.

| Holiday a răspuns:

Vezi ca masinile de spalat au un sistem de fixare a cuvei pentru transport care trebuie demontat inainte de folosire. In principiu sunt 3 sau 4 suruburi mari pe care le vezi daca te uiti in spatele masinii de spalat. Cel mai probabil de acolo ti se trage. Citeste prospectul.

| cristimihailov a răspuns:

Sssst...
Poti sa ii sugerezi sa o bata in cuie sau sa o zodeasca ib timp ce recita chestia aia a lui manole.

| gabicoo a răspuns:

Mai întâi încearcă să reglezi picioarele cu ajutorul unei nivele. Pui nivela pe mașină și le reglezi. Trebuie să fie echilibrată și pe lungime și pe lățime.
Apoi cumpără niște saboți/papuci/ covoraș de cauciuc siliconat antivibratii - sunt niște rotunduri din cauciuc care se pun sub picioarele mașinii.
Dacă ai făcut asta și nu se rezolvă problema și având în vedere că mașina e in garanție, îi chemi pe cei de la sevice-ul cu care are contract magazinul de la care a luat mașina. Eu am avut o problemă similară acum 10 ani. Cei în fabrică nu puseseră un arc și cuva se sprijinea doar în telecoape. După 3 ani de utilizare telecoape au slăbit și mașina făcea "urât": zgomote, refuza să spele, să clătească, etc. Am aus un meșter mi-a pus un arc și mașina a mai dus-o încă 5 ani!
Sfatul meu: mai întâi echilibrează mașina din piciorușe și pune sub ele acei saboți antivibratii. Și dacă nu se rezolvă chemi un specialist. Nu e bine să umble, din prima, vre - un "Dorel" la mașina nouă că după aia tot dai bani ca sa o repari!

| ancaval a răspuns:

Păi sună la cei de la care ai cumpărat-o, ai garanție? Cum adică merge în gol? Nu e bine.

| Digikey a răspuns:

Ori nu stii sa asezi rufele in ea ori nu ai stiut sa o instalezi.

| h379m3973423 a răspuns:

Salut,
Dacă tot se mișcă înseamnă că nu ai fixat-o. Fie îți iei un covoraș de cauciuc, fie o muți de acolo(poate nu este drept unde ai pus-o?, dar chiar dacă nu este drept, piciorușele ar trebui să fie reglabile). Nu cred că s-ar strica în 6 luni... având în vedere că o mașină de spălat ieftină mi s-a stricat după 6 ani și am folosit-o la greu...

| NoisyLight a răspuns:

Posibil ca unul dintre amortizoarele care fixează cuva să fi cedat.