| floricicadecolt a întrebat:

As vrea sa incerc reteta voastra favorita de omleta! care este? multumesc!

10 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Omleta mea preferată este una cu "de toate" - o COMBINAŢIE între cele 2 reţete :
http://costachel.ro/omleta-la-cuptor-cu-de-toate/

http://www.restaurantedelux.ro/omleta-toate.html

Singurul ingredient care lipseşte sunt măslinele ( deoarece nu-mi plac ).


Toate cele bune.

| Fatamuntilor a răspuns:

Am,,furat '' reteta de o pensiune! Putina sunca taita cubulete.O prajesti in unt.Bati doua oua si pui peste sunca.O lasi sa prajeasca, o intorci cu grija pe cealalta parte.O rastoni pe o farfurie.Presari cascaval ras, o rulezi ca pe clatita. Deasupra mai pui putin cascaval.

| pietrean a răspuns:

O omleta sanatoasa, fara ulei:
2 oua batute cu un varf de cutit sare, o ceapa verde taiata fideluta, 2 linguri lapte.Intr-o cratita pui putina apa,iar o alta craticioara, mai mica, unsa cu putin unt(ulei), o pui cu fundul ei, in apa fierbinte.Cand se infierbanta bine, pui ouale batute. Apoi, dupa 1 minut,cu o lingura,o spatula,tragi pe fundul craticioarei,si se desprind fasii groase de omleta. Se poate face si la cuptor,dar dureaza mai mult.
Omleta facuta in tigaie,trebuie sa pui cat de putin ulei,pe fundul tigaii:sa iasa pufoasa trebuie sa pui ori putin lapte,ori smantana,iar in rest,poti sa pui ardei taiat marunt(rosu,verde),cas,casval,spanac fiert si taiat,usturoi(nu se simte mirosul). Cand imi raman cartofi prajiti, bat niste oua, mai pun ceva ceapa verde(daca am), sau patrunjel si gata un mic dejun(nesanatos, dar o dat merge).

| Different69 a răspuns:

Ai nevoie de: oua, cascaval si sunca. Bati ouale, tai sunca felii la fel si cascavalul si le pui impreuna la prajit. La final poti sa razi cascaval deasupra.
P.S in loc de sunca poti folosi si salam

| an0therkid a răspuns:

Cea obisnuita mi se pare gretoasa dar uite o reteta noua(sper)
https://www.youtube.com/watch?v=GDiFdb0UDUo
pofta buna!

| Culinar a răspuns:

Buna,
uite cateva retete simple si gustoase de omleta
_Omleta "Primavera"
http://preparatedevis.blogspot.com/......inare.html
_Omleta cu oua de prepelita
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/07/omleta-preparatedevis.html
_Omleta pufoasa cu branza si legume
http://preparatedevis.blogspot.com/......egume.html

| IForgotMyNameAgain a răspuns:

Eu nu prea mananc. Dar in schimba mama pune niste cascaval dupa ce a batut ouale. Le face mai bune. :3

| caiboiul a răspuns:

Oua batute, cascaval, ardei gras si sunca sau bacon.

| MiAaa234L a răspuns:

Ingrediente:

-unt
-2 oua
-2 linguri formaggio
-25 fire de rucola
-125g mozzarella
-1 rosie
-4 felii de paine (sau in cazul meu, 2 felii mari, pe care le-am taiat in jumatate)
-ulei de masline
-sare
-busuioc uscat

Preparare:
Prima data am pregatit omleta.
Asadar, am pus unt intr-o tigaie, iar pana s-a topit, am batut 2 oua cu putina sare, iar dupa ce au fost batute bine, am pus formaggio si 10 fire de rucola taiate marunt. Le-am amestecat, din nou, bine, cu telul, dupa care le-am pus in tigaie peste untul topit.

Am lasat-o cateva minute sa se prajeasca pe o parte, dupa care am intors-o pe cealalta parte. Dupa care am lasat-o la racit.

Pana s-a racit omleta, am pregatit painea.
Asadar, am taiat 2 felii de paine si cum painea mea era rotunda, iar feliile au fost mari, le-am taiat in jumatate. Dupa care le-am pus la prajitor. Dupa ce s-au prajit, am pus ulei de masline peste ele.

Am taiat marunt si restul firelor de rucola si le-am lasat deoparte.

Dupa care, am taiat rosia felii si am pus cate o felie de rosie pe fiecare felie de paine.

Peste rosii am pus ulei de masline, sare, busuioc uscat si jumatate din cantitatea de rucola taiata, mai devreme.

Deasupra rosiilor, am pus mozzarella, care si ea a fost taiat in 4 felii, egale. Peste mozzarella am pus busuioc uscat si cantitatea de rucola, ramasa.
In 30 min e gata big grin

| anonimacurioasa a răspuns:

Pai omleta cu branza si salam (reteta facuta de tatal meu) in ouale batute pui feliute de salam taiate in bucatele si bucatele de branza, pui pe tigaie, le rajesti si gataaaa...