Cremă de ciocolată pentru torturi și prăjituri:
https://www.youtube.com/watch?v=mPISp-ORbhc
Ori, intră pe siteul jamilacuisine.ro. Aici, vei găsi o mulțime de torturi/prăjituri, deci ai de unde alege.
• https://www.youtube.com/watch?v=8ka3N4Nr5FY
• https://jamilacuisine.ro/tort-cu-mascarpone-si-fructe-reteta-video/
# https://www.youtube.com/watch?v=z3Ig6XFu_L8
Buna! Mie personal imi place sa cumpar tort cu o crema dulce si una mai fresh, cum ar fi iaurt si fructe. Eu am cerut pentru torturi o crema ciocolata si una iaurt si lamaie. Mie mi-a placut! Poti merge insa pe o idee de vara: O crema de iaurt simpla si una iaurt si capsuni! Am incercat asta pentru ziua unei prietene si a fost NEMAIPOMENIT!
1.Ingrediente:
– 150 de grame ciocolata sau 1 cana de chipsuri de ciocolata
– 230 grame de smantana
– 1 lingura de unt
Mod de preparare:
Pune ciocolata la topit impreuna cu smantana intr-o tigaie, la foc mic. Amesteca continuu pana cand ciocolata se topeste complet si devine o crema fina. Ia tigaia de pe foc si adauga untul, amestecand pana cand se omogenizeaza.
Da amestecul la frigider o ora, o ora jumatate, avand grija sa amesteci din cand in cand. Cu o lingura de lemn, bate amestecul pana cand obtii o crema groasa.
2.Ingrediente:
5 linguri de făină
1 cană cu lapte
1 cană cu zahăr
1/2 linguriță de sare
1 cană de unt nesărat, la temperatura camerei
1 linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare:
1. Într-o tigaie, se combină făina împreună cu laptele. Se gătește această compoziție, amestecând constant, până când obțineți o textură omogenă, iar laptele se transformă într-o pastă. Se dă deoparte și se lasă să se răcească.
2. Într-un bol, se combină zahărul împreună cu sarea, untul la temperatura camerei și esența de vanilie. Se bate compoziția cu ajutorul unui mixer electric, până când devine omogenă și pufoasă. Se adaugă și laptele răcit și se amestecă în continuare cu ajutorul mixerului, la viteză mai mică, până când se încorporează.
Sfat: Daca vrei sa fii cat mai original, poti "decupa" tortul in forma de floare sau inima, iar pe margine poti pune diferite decoratiuni(bilute de ciocolata etc.)
3.Ingrediente:
6 linguri cacao
6 linguri făină
6 linguri zahăr
1 litru lapte
1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
se amestecă făina, zahărul, zahărul vanilat și cacaua. Se desface cu laptele şi se pune pe foc până ce devine groasă.
4. Ingrediente:
0, 250l lapte
3 oua
3linguri faina
3 linguri cacao
1 pahar de 100g cu zahar
50 g unt sau margarina
esenta de rom
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert pe baie de aburi, iar separat intr-un castronel se amesteca restul de ingrediente fara unt si rom
cand laptele incepe sa firba se pune compozitia din castron si se amesteca continuu pana se ingroasa.se da jos, se mesteca si cand este racoriita se pune rom-ul si unt-ul amestecand mereu.
lady_5441 întreabă: