|

Buna ziua, ce centrala pe Gaz imi recomamdati? Nu conteaza daca este scumpa, important este sa fie buna si de calitate. Si daca ma puteti sfatui in orice fel despre incalzirea in pardoseala pret, cele mai bune materiale etc. pentru un apartament de 50 mp.Va multumesc

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Cele mai bune pe care le poti gasi in Romania sunt Viessmann si Vaillant, insa au si pret pe care nu chiar oricine si-l permite.
Si Junkers si Electrolux sunt aproape la fel de bune.

Insa nu poti merge pe ideea ca: am un prieten ce are un Vaillant de 20 de ani si inca merge brici, deci ia sa iau si eu marca asta.
Calitatea din ziua de azi e cu totul alta, chiar si la brandurile vestite (insa e mai buna decat la cele mai ieftine produse, deci sansele sa te tina mai mult, cresc.)

Pentru incalzirea in pardoseala ai nevoie de
--- placi de styropor (polistiren expandat) de circa 6cm...
Poti pune ce grosime doresti intre 4 si 10cm, in functie de cat iti permite spatiul (inaltimea libera pana sub usa), insa e recomandat un minim de 6cm.
Poti opta si pentru styrodur, in acest caz ajung 3-4cm, are densitatea mai mare si e rezistent si la umiditate. E mai scump, dar e recomandat.
Aceasta izolatie are rolul de a mari eficienta incalzirii, daca lipseste (pui tevile direct pe placa existenta) vei incalzi pagubos (adica vei incalzi placa si demisolul, etajul ...sau vecinul de dedesubt).

Tevile pot fi de plastic (PEX B 16mm sau 20mm, rezistente la 8-10 bari, perete de 2mm).

In Germania exista si o categorie de persoane ce inca traiesc in trecut si vor neaparat tevi de cupru, dar iese scump, e mai mult de lucru, per total nu merita.

Mai ai nevoie de un distribuitor (daca faci incalzire intr-o singura camera, cauta un distribuitor cu 1 sau 2 iesiri).

Daca vrei sa economisesti banii de distribuitor, te poti lega direct din returul caloriferului, (apa e mai rece pe retur, daca te-ai lega de pe tur, te-ai frige la talpi sau ai inventa in mod inconstient noi dansuri tribale).

Pentru a putea regla temperatura in acest caz, ai nevoie de asa ceva>
https://www.heima24.de/shop/images/products/gallery/krtl_1.jpg

De la primul termostat reglezi temperatura ce intra in tevile din pardoseala din calorifer, de la al doilea reglezi temperatura ce o doresti in camera.
...2009 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am Vaillant EcoTec Pro VCW-246 la un apartament de 78 mp, cu calorifere, nu prin pardoseala. De când am montat-o aproape ca mi sa înjumătățit factura la gaz. Inainte aveam un Junkers vechi. Nu a fost nici foarte scumpa, vreo 900 euro fără montare. O am de aproape 2 ani și pana acum nu am avut probleme.
Recomand.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează