Întrebare recomandată | AVAAVA a întrebat:

Care este diferența dintre faina neagra și faina integrala?

7 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

La faina integrala se macina bobul de grau cu tot cu germeni si tarate, la cea neagra se foloseste doar 10% din tarate.

| iVlad27 a răspuns:

Buna.
Făina integrală este obținută prin măcinarea întregului bob de grâu. În procesul de producție, făina integrală își păstrează intacte substanțele nutritive, provenite din cele trei componente ale grâului

Făina albă este cea mai la îndemână opțiune în bucătăria oricui, fiind totodată frecvent folosită în prepararea produselor de panificație, a dulciurilor și a produselor din comerț. Din păcate, vine la pachet cu un aport mare de amidon și gluten.

În procesul de producție, prin măcinarea cerealelor de grâu, se pierd aproape toate substanțele nutritive precum aminoacizi, minerale, vitamine și fibre alimentare. Rămân astfel calorii și carbohidrați, sau așa numitele calorii goale.


O zi frumoasa.

| AVAAVA explică (pentru iVlad27):

Asta cunoșteam... Dar cum se obține faina neagra?
Nu este totuna cu faina integrala

| Sky7 a răspuns:

Faina neagra este faina alba vopsita

| Ceaki a răspuns:

Faina neagra are culoare alb inchis si aia integrala e alb deschis. O zi buna

| moims a răspuns:

Faina neagra este neagra dar faina intergrala este intreaba sper ca team ajutor