Aham
si te astepti sa credem ca n-ai copiat-o de pe net?! am vazut-o si eu, stai linistita
Ar trebuii sa primesti un raspuns de la un medic specializat si nu de la alti vegetarieni deoarece nu este asa simplu. Fiecare e diferit si are nevoie de alta nutritie.
Legume, branzeturi si paine dimineata, dupa masa o ciorba cu legume fara carne si noaptea pizza sau legume cu paine.
Heyo!
Eu nu sunt vegetariana, dar am o prietena foarte aproapiata care este vegetariana de cand se stie ( a crescut intr-o familie de lacto-vegetarieni mai exact ). Inainte de a-ti scrie acest raspuns am vorbit cu ea pe mess, si am intrebat-o ce a mancat azi. Uite ce mi-a raspuns :
Mic Dejun : Un bol cu fulgi de ovaz cu lapte de soia si zmeura proaspata.
Gustare : un mar
Pranz : Salata mediteraneana cu fasole rosie
Gustare : doua portocale ( e complet innebunita dupa portocale, numai suc de portocale bea ).
Cina : Salata de vara
I-am cerut si retetele asa ca, uita-te mai jos :
Fulgi de ovaz cu lapte de soia :
Ingrediente
200 g fulgi de ovaz,
500 ml lapte de soia,
50 g stafide, sau nuci, sau orice altceva ti se pare tie ca merge cu fulgii de ovaz
fructe proaspete de sezon
Mod de preparare
Fulgii de ovaz se fierb 1 min in laptele de soia amestecandu-se bine. Se ia vasul de pe foc si se pun in farfurii, intinzandu-se in strat uniform. Deasupra se presara stafidele, alunele si fructele proaspete taiate marunt.
Salata mediteraneana cu fasole rosie :
Salata mediteraneana cu fasole rosie
Ingrediente :
1 cutie cu fasole rosie
1 rosie mare, feliata
1/2 ardei gras verde sau rosu, feliat
1 ceapa mica, taiata marunt
1 graunte de usturoi, maruntit
1 lingurita patrunjel, tocat marunt
2 linguri cu ulei de masline
zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol fasolea, rosia, ardeiul, ceapa si usturoiul. Amesteca uleiul cu zeama de lamaie si toarna-l peste salata. Presara patrunjelul tocat.
Salata de vara :
Ingrediente :
2-3 rosii
1-2 castraveti
1 ardei gras
cateva frunze de salata verde
3-4 fire de ceapa verde sau o jumatate de ceapa rosie
patrunjel verde
telema sarata sau nesarata/branza de vaca
Mod de preparare :
Legumele se spala, se indeparteaza coaja, unde este cazul, si se taie cuburi sau cum iti place tie mai mult, poate chiau julien. Se adauga cam 2 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie si sare daca este cazul (daca alegi sa folosesti telemea sarata nu e neaparat cazul, dat fiind ca branza este sarata ).
Sper ca te-am ajutat!
Ca si gustari, prietena mea se mai delecteaza cu batoane de cereale cu alune, alune caju, batoane cu zmeura, capsuni, si multe multe fructe.
Pa, pa!
Eu am mancat un ceai cu niste chiftele din legume cu paine si o banana de dimineata, la pranz mancare de spanac si o felie de pepene iar diseara o sa mananc o ciorba de fasole cred un ardei copt si o chiftea si asa pantre am mai mancat cate o placinta cu merge
Eu n`am copiat`o de pe net
.
Pentru ca nu eu am mancat asta. Eu nu sunt vegetariana, si in plus, eu am intrebat ce a mancat, daca a luat retetele de pe net, nu e treaba mea
Eu nu stiu retete vegetariene de aceea am intrebat. Poti sa mananci si mancaruri gatite dupa o reteta de pe net, parerea mea. Pa-pa