anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este secretul unei fripturi de vita bune? Intreb pentru ca cea pe care o fac eu iese cam uscata/fada.

Răspuns Câştigător
| JayLeno a răspuns:

in primul rand friptura NU trebuie batuta cu ciocanu de snitele. friptura se unge cu ulei de masline, se sareaza, pipereaza pe ambele parti. gratarul/tigaia trebuie incins(a) bine si este recomandat sa aiba fundul cat mai gros sa mentina caldura. in tigaie carnea se gateste in amestec de ulei masline si unt 5' pe parte. pe gratar carnea se gateste 5' pe parte ungand-o frecvent cu un cub de unt. carnea se lasa sa se odihneasca 5' inainte sa fie taiata. carne recomandata:vrabioara, antricot, muschi de vita(daca buzunaru permite) Pt friptura la cuptor carnea se stropeste cu vin rosu, unt, sare, piper, mirodenii se acopera cu folie de aluminiu si se gateste 1-2 ore la foc moderat 180grade, cand este aproape gata se scoate folia si se mai gateste 15'-20' descoperit. carnea se lasa 20' sa se odihneasca inainte sa fie taiata. Enjoy!

9 răspunsuri:
blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Eu friptura de vita, o fac in tigaie de teflon, incing foarte bine tigaia, dupa carepun o picatura de ulei si apoi pun friptura de vita. Focul e foarte inportant ca trebuie ca sa fie flacata iute ca sa fie facuta bine la exterior si suculenta in interior. Nu bat niciodata canea de vita, si nu folosesc sare. In momentul cand am intors-o pe a doua parte torn putin sos de soia pe friptura. Iese delicioasa.

| kaumi a răspuns:

Carnea trebuie sa fie maturata! Este un procedeu foarte simplu, dar de durata. Carnea este lasata timp de 2 saptamani sa se odihneasca la o temperatura de 16-18 grade Celsius intr-o incapere foarte bine aerata. Pe romaneste se odihneste si dispare rigiditatea fibrei musculare. cea mai buna pe piata noastra este vita import Argentina(nu Australia) in reteaua Metro. Ceva mai scumpa dar merita.
In ceea ce piveste prepararea, eu ung carnea cu ulei masline, sarez, piperez si le asez in tigaia incinsa 2` pe o parte si alte 2` pe cealalta parte. Eu prefer friptura nu foarte facuta. Mijlocul va ramane rosiatic si exteriorul roz. Poti mari timpul de prajira pana la max 5 min daca preferi friptura mai bine facuta. Poti sa faci un sos poivre vert foarte simplu si de efect. In comert gasesti piper boabe conservat- in borcanase mici. Dupa ce ai scos bucatile de carne prajite si le tii la cald, in sucul ramas de la carne, adaugi 2 linguri de boabe de piper le lasi 1 minut, apoi adaugi o cutie de smantana lichida si lasi putin pana se ingroasa apoi torni peste friptura in momentul servirii. Poti sa acompaniezi o astfel de friptura cu sos si cu banalii cartofi natur. Succes.
A. Si cel mai important- tigaia antiaderenta si cat mai groasa. In felul acesta carnea nu se va arde!

mihaicd
| mihaicd a răspuns:

Hmm, nu uita de vin rosu.winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand cumpar carne de vita o las sa stea 1-2 ore in apa rece, sa iasa sangele din ea, apoi o asez in tava mai adanca(sau intr-o cratita) o condimentez, o sarez si ii pun o ceasca de apa, acopar tava cu folie si o dau la cuptor, dupa 45-50 de minute, scot tava si pun o ceasca de vin alb sau rosu (intotdeauna pun din acelasi vin pe care il servesc la masa) o acopar iar cu folie si o las pana patrunde usor furculita in ea. Este delicioasa cu piure de cartofi si salata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bravo jay leno

| costacurta a răspuns:

sunt mai multe secrete, temperatura la care este gatita in primul rand, e foarte important, ce fel de carne este, daca a fost vita batrana, carnea de vita in general nu se prajeste niciodata.

| Dumitrescu a răspuns:

1.In primul rand iti trebuie o carne buna ( vitel australian de la Metro).
2. Incingi bine gratarul, foarte tare. Asezi carnea 2min 30 sec pe o parte, si 2min30sec pe cealalta parte.
3. O scoti de pe gratar si o pui intr-un vas cu capac, sa se odihneasca 5 max 10 min.
4. incingi din nou gratarul tare de tot.
5. Mai pui carnea 30 sec pe o parte si 30 sec pe cealalta parte.
6. nu se pune sare inainte pe carne
7. nu se spala carnea inainte de preparare.

| trabi a răspuns:

Eu cumpar carnea de la metro si o fac pur si simplu pe gratar cu mujdei de usturoi

| mustiuc a răspuns:

Cea mai buna este carnea de vitica tavalita in suc propriu

Întrebări similare