Un miel este mai mare decat un pui, deci are nevoie si de timp mai indelungat.
Pentru a pierde mirosul si gustul de sau, prepararea termica trebuie facuta la temperatura scazuta, dar timp indelungat.
Se poate dar va avea gust nasol. Cel mai recomandat este sa o prepari la ceaun.
Cel mai recomandat de cine?
De mine. Mama face de 10 ani carne de miel, am mâncat preparat in absolut toate modalitățile, dar cel mai bun gust îl are la ceaun. Carnea de miel este mai greu de gătit, așa cum probabil știi, trebuie să scapi de acel miros.
Stiu
dar modul asta de preparare nu ii este accesibil oricui, banuiesc ca tu faci asta la ceaun in curte, nu pe balcon la bloc
Da, evident, puiul e pasare si are carnea mai putin densa decat mielul, iar in general la pui daca gresesti e mai greu de mancat, la miel in schimb poate sa ajunga efectiv sa fie cauciuc
La tigaie nu cred ca ar fi cea mai fericita alegere, deoarece se va intari, si iti vor ramane plombele in ea
ai putea totusi sa o pregatesti pe gratar daca cu o zi inainte ai tine-o in bait, eventual facut cu vin, in schibm eu iti recomand sa condimentezi dupa bunul plac carne sa o masezi cu o lingura de ulei de masline si poate putin vin sa o invelesti in folie de copt apoi in folie de aluminiu si sa o bagi la cuptor la temperatura mica(180°C) si sa astepti 2-3 ore
Orice reteta ai alege iti urez pofta buna!