|

Cate analize trebuie sa fac ca sa stiu ca nu sufăr de probleme ale tiroidei? (am făcut TSH). Incerc sa aflu care este cauza insomniilor mele.

12 răspunsuri:
| a răspuns:

La medicul endocrinolog.

| a răspuns:

Stres, prea multe griji, anxietate, ipohondrie probleme cu ficatul pot fi mai multe cauze cred ca durerile ce le resimteai sub coasta ți a provocat stres și o ușoară anxietate ce ți o provocat problemele cu insomnia ar trebui sa ai mai multe simptome dacă ai probleme cu tiroida nu dar somnul cum ar fi anxietatea stare de oboseala excesivă, modificări de greutate, iritabilitate, depresie stare de apatie și multe altele.
Trebuie sa reduci stresul și sa nu te mai gândești la tot felul de probleme căutați o activitate ceva și încearcă sa faci sport regulat în fiecare zi insomnia are multe cauze ar trebui sa consulți un specialist. Dacă ai transpirații nocturne și stări de agitație necontrolate ar putea fi un indiciu ce duce la hipertiroidism da ma gândesc ca ți ai făcut analize parca asa spuneai în întrebarea anterioara cred ca iese din calcul probleme tiroidiene ar trebui sa prezinți mai multe simptome nu doar insomnia. Sănătate multa îți doresc

| explică (pentru Imprevisibleboy):

Un simptom este că simt o ușoară durere la gat și atunci când nu dorm mi se schimba vocea. Am dat analiza TSH și este ok. Nu știu de ce am aceste insomnii insuportabile, crede mă atunci când vine noapte mă ca și când aș fi intru-un film horror.

| a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Dacă simți ca un nod de gat e posibil s-ar putea sa ai și noduli tiroidieni și o glanda hiperactiva hipertiroidie, hipertiroidism fa ți și o ecografie la tiroida t3 și t4 și atpo și anti tpo nu trebuie sa le faci dacă ți au ieșit valorile normale mai ales la t3 înseamnă că e exclus hipertiroidismul o ecografie îți recomand pentru excluderea nodulilor tiroidieni. Pa și pusi apropos probleme tale cu insomnia sunt cred eu din întrebările tale anterioare de natura psihica nicidecum tiroidiana da știu ca e horror am pățit și eu 2 săptămâni nu puteam sa dorm nu mi s-a întâmplat. niciodată asa ceva eram uimit da posibil cauza sa fi fost ca am întrerupt tratamentul ar trebui sa ai un tremur al mâinilor, palpitații și ce am mai spus eu dar tu nu le ai pup :*

| a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Medicul endocrinolog iti face un control la glanda si vede ce trebuie facut. Poate fi o problema mai serioasa daca ai asa probleme cu somnul.

| explică (pentru Imprevisibleboy):

Tu ai probleme cu tiroida?

| explică (pentru DaniNovember):

Ce fel de problema? Endocrinologica sau de natura psihică? Te rog răspunde mi, nu mă speria. Daca nu o sa scap niciodată de aceste insomnii? Mă simt foarte rau din cauza acestor insomnii.

| a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Nu ai de ce te speria, sunt doar niste analize/controale. Medicul endocrinolog iti spune daca ai cu tiroida, cel psihiatru iti spune daca e ceva psihic. Poate sa fie si una si alta, nu sunt medic, lumea doar isi spune o parere aici, nu cred ca avem medici specialisti pe TPU. In primul rand se face controlul la medicul endocrinolog si vezi ce zice.

| explică (pentru DaniNovember):

Mă sperii pentru că nu pot sa adorm de atâta timp? mă doare și capul din cauza la aceste insomnii oribile. Cum crezi o să îmi recuperez somnul? Sau o să rămân așa?

| a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Având în vedere unele simptome posibil da nu sunt sigur, și eu trebuie sa merg la endocrinolog happy de câteva luni tot spun ca merg și nu m-am dus laughing parca ma tine ceva în loc... Eu din păcate trebuie sa plătesc tot fiindcă nu am asigurare dacă valorile t3 și t4 sunt normale în cazul tău nu rămâne decât sa îți faci o ecografie tiroidiana dacă și acolo e totul ok poți exclude bolile tiroidei și atunci insomnia e cauzata de psihic dar asta doar tu ști ce probleme ai de natura psihica. Probabil te-ai stresat prea mult din cauza problemelor medicale pe care le ai avut recomandarea mea e sa te apuci de sport te va ajuta mult și masajul cu acupunctura sau relaxant sa te mai destreseze și ceaiul de tei sau de sunătoare te poate ajuta pana găsești cauza insomniei

| a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Recuperezi somnul dupa ce te vede un specialist si iti da tratament. Medicii sunt pusi de Dumnezeu pentru a ne vindeca aici pe pamant. Sa avem incredere in priceperea lor

| a răspuns:

Tsh, free T4 si atpo