anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Câte minute trebuie sa las la fiert ouăle ca sa iasă cu gălbenușul moale și albușul tare?

Răspuns Câştigător
| MihaiSpeedster a răspuns:

3

| RxTx a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Eu am pus ouăle inainte ca apa sa se încălzească. cand apa era inca rece.
3 minute de când a inceput să clocotească?

| RxTx a răspuns (pentru RxTx):

Apoi ce fac cu ele torn apa rece peste ele sau le las in continuare duoa ce am stins focul inapa fierbinte?

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru RxTx):

Apa rece peste ele imediat. Lasa-le in apa rece pana se racesc ele complet

| StripperRaoul a răspuns (pentru RxTx):

Torni apa rece

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

5 minute.

| StripperRaoul a răspuns (pentru sadrian46):

Auzi ca 5 laughing la 5 is glonț

| MorcovMajestic a răspuns (pentru StripperRaoul):

Daca e aragazul dat la maxim, eu trebuie sa las 8 minute minim sa iasa glont

| MorcovMajestic a răspuns:

3 minute trebuie sa le lasi din momentul in care incepe sa fiarba
Eu las uneori o idee mai mult ca mi se pare ca ies baloase si semicrude daca las doar 3
Cum ti-au iesit?

| RxTx a răspuns (pentru MorcovMajestic):

Mai incerc cu următoarele. Este o rată si asta laughing
Mi-au iesit tari la mijloc aproape moi dar nu erau lichide. Dar am înțeles si unde am greșit.
Am pus ouăle la fiert o data cu apa rece
Si până când a inceput apa să clocotească au trecut 12 minute in care ouăle sau tot încălzit o dată cu apa.
Cred că trebuiesc puse in apă după ce apa incepe să clocotească!?
Aici am greșit eu am pus ouăle o data cu apa rece.
Si am inceput cronometrarea după ce apa a inceput să clocotească.

Oricum oua mai am mai incerc si la sfârșit fac un tutorial un mic filmuleț il pun pe Youtube poate mai sunt si alți ca mine.
Pt ca alte mâncăruri știu oamenii sa faca sarmale omleta oua prajite sau fierte beton. Dar aici dacă nu respecți procedura ori ies prea moi balose ori se încheagă și gălbenușul. Iar eu aș dori să le prind exact în momentul acela în care tot albușul sa întărit și gălbenușul începe o idee să se întărească
Dar totuși să fie moale și zemos la mijloc gălbenușul.
Cred că este vorba de secunde ca sâ îl prind exact în acea stare de agregare.

| MorcovMajestic a răspuns (pentru RxTx):

Pune-le in apa calda ca sa inceapa sa fiarba mai repede.
Nu cred ca conteaza cand pui ouale timpul de fierbere conteaza, eu le pun de la inceput
Poti sa pui si putina sare in apa sa nu se sparga daca au coaja subtire
Daca la 3 minute nu au fost lichide lasa-le la 2 minute
Conteaza si cat de tare dai focul
Eu dupa ce incep sa fiarba mai bag o furculita si incerc sa invart oul sa vad daca e usor e fiert

| StripperRaoul a răspuns (pentru RxTx):

Io ca tine le pun in apa rece dau focu tare si cand vad ca face bulbuci le mai las creca 30 40 de secunde si is moi inauntru ca la restaurant

| RxTx a răspuns (pentru StripperRaoul):

Mulțumesc o sa incerc si varianta asta!

| StripperRaoul a răspuns:

3 pe dracu. cand fierbe apa numara pana la 30 ca eu asa le manc sa curga din el. auzi ca 3
Minute la 3 minute dupa ce fierbe is ca betonu