| IonutPetre12 a întrebat:

Cu ce sa-mi sterg ochelarii? Folosesc servetele umede si dupa uscate (din alea normale) dar ramane urma si ma deranjeaza cand vad prin ele.Ma deranjeaza enorm la ochi

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Eu le sterg de peste 11, 5 ani cu hartie de sul din ala de la bucatarie, pun solutie de la magazin de ochelari, pe ochelari si sterg cu alea, e brici, nu ramane nimic! Nu merge cu alea umede. Si am de 11, 5 ani aceleasi lentile si sunt okey, am preferat sticla ca-s cele mai durabile.

Deci pulverizez cu solutie ca e putin diferita de spirt, nu gripeaza ca spirtul, si cu servetel sterg bine, daca mai raman putin urme, dau iar cu solutie putin si iar dau cu servetel si e limpede.
Daca se ajunge sa fie grase petele si nu merge cu solutie, eu spal cu putin sapun lentitele si se duce grasimea, apoi merge cu metoda aia.

| IonutPetre12 explică (pentru Mosotti):

Ce solutie? Poti sa mi lasi un link de unde pot sa dau comanda?

| Mosotti a răspuns (pentru IonutPetre12):

Producator PCA IT Solution SRL, splaiul independentei numarul 273, sector sase.
Este recipient de 50 de ml scrie "solutie de curatat ochelari", daca imi dai mail pe privat, iti dau si poza. Eu am luat de la un magazin de ochelari, cred ca e la oricare.

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Simplu.
Pui o picatura de sapun lichid pe lentila, bagi sub apa calda putin curgatoare din robinet si speli cu degetul toate partile, pana se curata toate petele de grasime, mizerie.
Clatesti la curat sub apa curgatoare, dupa care asezi ochelarii desfacuti pe masa, sa scurga apa si sa se usuce complet. Dupa uscare se poate folosi.
Stergerea cu servetel este "cu cantec". Pot ramane urme de hartie pe lentile, iar la indepartare putem iarasi lasa urme de amprente.

| Mosotti a răspuns (pentru Bula):

Raman urme si asa, n-a mers la mine, trebuie cu solutie stersi si cu servetel din ala de bucatarie patrat dupa ce i-ai degresat cu sapun, dar degresearea cu sapun nu se face mereu, doar daca situatia e groasa.

| Bula a răspuns (pentru Mosotti):

Eu asa imi curat ochelarii, atat cu lentila de sticla, cat si de plastic. Functioneaza perfect.

| Mosotti a răspuns (pentru Bula):

Nu te contrazic, am zis ca la mine n-a mers, ca am putut sterge mult mai usor apoi cu solutie si servetel, este corect, ca disparuse grasimea.
Sa incerce si ca tine sa vedem daca ii merge, daca ii merge, a scapat de solutie. Sa vina sa ne spuna daca i-a mers.

| IonutPetre12 explică (pentru Mosotti):

Am mai incercat cu sapun si raman niste linii albe ca si cum e sapun uscat

| Mosotti a răspuns (pentru IonutPetre12):

Stiu! asa e si la mine, deci nu merge metoda lui Bula, sau poate nu o aplici cum trebuie, sa spuna poate mai bine, sau sapunul pe care-l foloseste, sau poate lentilele ale lui sunt altfel chiar daca erau tot sticla sau plastic.

Ti-am dat mai sus adresa si tot, dar du-te la orice magazin de ochelari si cere solutie de sters ochelari si au (nu stiu acum cu coronadraci, dar au, ca ala nu se cumpara ca dracii).

| Bula a răspuns (pentru IonutPetre12):

Nu cu sapun, ci cu sapun lichid!
Dupa aceea clatesti foarte bine lentilele, tot cu apa calda curgatoare, pana ce se spala complet urma de sapun. Deseori, poti ajuta putin si cu varful degetului, la nevoie.

| JicaContra a răspuns:

"Folosesc servetele umede si dupa uscate ( din alea normale)"
DUDE, esti DUS CU SPUME
servetelele de mana ude LASA GRASIME

exista servetele SPECIALE PENTRU STERS OCHELARI, intreaba la hypermarket sau la orice boutique de optica medicala!

iar daca, ti se pare prea scump atunci servetele/hartie igienica normala dar udata cu apa chioara si apoi sters cu servetele/hartie igienica uscata... sau solutie de rahat de curatat geamuri... are logica ffs!

| oz_1736 a răspuns:

Lavete de sters ochelarii. Hartia, servetelele zgarie lentila

| XKronstadt a răspuns:

Trebuie să îți cumperi niste lavete special făcute pentru ochelari și soluție de curățat. Până atunci, folosește apa cu săpun, clătește-i bine, apoi șterge-i cu un tricou de bumbac, curat.

| AlexMh a răspuns:

Cea mai buna si eficienta metoda pe care o folosesc si la lentila de plastic si de sticla: apa calduta cu sapun normal sau lichid (imi place mai mult lichid), dupa care sters cu hartie igienica (e mai moale decat servetelul de bucatarie si nu ai cum sa ii zgarii). Bafta!

| Bianca125 a răspuns:

Buna! Eu foloseam șervețele de la Lido speciale, dar acum folosesc săpun iar apoi dau cu șervețel (fără apa ) și chiar funcționează, sau poți folosi și cu apa și dai cu SERVETEL USCAT. Sper ca ți a fost de ajutor. laughing