Întrebare recomandată | Bratu_Deny_1995 a întrebat:

Cum faci frisca acasa?

5 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Iti trebuie smantana grasa dulce si o mixezi cu mixerul foarte bine, doar sa ai grija sa nu o bati prea mult, caci apoi se taie si nu mai este buna de nimic. Cam 3-4 minute se mixeaza pentru a deveni tare.
In comert exista si frisca lichida (smantana lichida speciala pentru frisca) si cu ajutorul unui intaritor de frisca iti va fi necesara, desi la fel, batuta prea mult se va taia.

Cu frisca pulbere nu am incercat vreodata sa fac, prefer produsele naturale, bio.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmm, există frișcă "specială" pentru a o prepara acasă.
O găsești la magazinele de lactate, etc. E vărsată.

O pui într-un vas, pui cât zahăr vrei tu, un plic sau două de întăritor de frișcă și poți folosi mixerul până are o consistență mai solidă.

E mult mai bună.
Cea din magazin e foarte artificială și n-are gust atât de plăcut.

Ah, dacă nu vrei să cumperi frișca aia specială, merge și cu smântână.

| Stropdeploaie a răspuns:

Din smantana ceva cu mai multa grasime! cu mixerul pana se face frisca.~!

| Culinar a răspuns:

Gasesti in magazin frisca lichida si praf de frisca, iar modul de preparare este foarte simplu si este specificat pe ambalaj.
Frisca o mai poti prepara din smantana dar nu din orice smantana, cumperi o smantana proaspata de la un magazin cu produse lactate, smantana trebuie sa fie moale si sa curga ca sa-ti iasa o frisca reusita, o mixezi rece de la frigider pana devine frisca si o indulcesti dupa gust cu zahar pudra. Bafta happy

Întrebări similare