Clătirea pastelor cu apa rece și adăugarea unui sos sau uleiului după ar trebui să rezolve problema.
Am auzit pe multi ca cica nu prea se pune ulei in apa in care fierb pastele, acum nu stiu
Atunci pui sare.
Pui sare in apa la fiert iar după ce scoți pastele le pui într-o sită și le clătești cu apa rece. Se vor raci puțin dar le poți încălzi la cuptor.
Am facut asta ieri si tot s-au lipit
N-ar trebui. Dar cu ce ai făcut pastele? Cu brânză?
Niste parmezan, galbenusuri si bacon...am uitat cum se numesc
Poate marca de paste nu e buna. Nu știu. La mine nu sunt lipicioase.
S-ar putea sa fie si de la asta, nu m-am gandit
Poti pune putin ulei in apa in care fierb. Sau s-ar putea sa le fierbi prea mult si asta sa fie motivul pentru care se inmoaie si devin lipicioase. Dar depinde si ce vrei sa faci cu ele. Daca vrei sa pui sos peste ele dupa ce le fierbi, daca pui ulei sau le speli, nu se va mai prinde sosul de paste
...fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj in apa cu sare apoi le pui intr-o sita si le clatesti bine sub jet de apa rece, daca tot se lipesc atunci data viitoare le mai lasi 5 minute in apa rece curata...ele se vor umfla frumos si nu se mai lipesc!
Nu pui ulei în apa, doar sare, de preferință sare de mare sau dacă nu Ai, grunjoasă. Pui pastele când clocoteste apa și amesteci imediat în paste, apoi din nou după vreo două minute. Le laşi sa fiarbă cât scrie pe pachet, chiar mai puțin cu un minut, le scurgi(fără clătire) și le pui peste sosul pregătit dinainte în tigaie. Mai laşi 2-3 minute pe foc, amestecând şi stingi focul.
BeBeRHv întreabă: