|

Cum se fac eclerele?

intrebarea se refera la reteta Ecler - reteta originala de pe gustos.ro
3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Felicitari Luiza, reteta asta o fac si eu, e super!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Reteta data e aiurea. Iti dau reteta dupa care fac eu eclere: Cantitati: 125 g faina, 100g ulei, 250 ml apa, 3 oua mari, 1/2 lingurita sare.
Pui la foc apa uleiul sarea. Cand incepe sa clocoteasca tragi de pe foc si pui toata faina deodata. amesteci repede si bine pana se deslipeste de fundul cratitei. O lasi sa se raceasca. pui apoi ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Ungi o tava cu putin ulei si pui gramajoare cu lingurita (cat incape in ea) in tava lasand loc intre ele. pui in cuptorul bine incalzit (eu am cuptor clasic nu stiu sa spun temperatura) si lasi la foc mare cam 10 minute, dupa care reduci focul la jumatate si mai coci 20-25 minute pana se rumenesc. Le scoti si dupa ce s-au racit tai capacul si le umpli cu crema care vrei tu. Sa nu le scoti din cuptor mai repede ca se lasa. Iti ies cam 35-40 buc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri