| mariusluisa a întrebat:

Cum se face lasagna cu carne?

2 răspunsuri:
| Joannaa a răspuns:

Ingrediente
Mod de preparare
Ingrediente:
1kg carne tocata
1 ceapa rosie
4 catei de usturoi
5 linguri ulei de masline
1 lingura pasa de tomate
sare si piper dupa gust
200ml supa
30g mozzarella
1/2 lingurita oregano
1 lingura de faina
200g mozzarella rasa
1 pachet foi de lasagna prefierte(barilla)
Pentru sosul beshamel:
30 g unt
4 linguri ulei de masline
3 linguri de faina
800ml lapte
sare, piper si praf de usturoi dupa gust
1 cub knor de pui(optional}
Pentru sosul de rosii:
1 cutie rosii in bulion(pasate la robot)
2 linguri ulei de maslime
3 catei de usturoi
oregano, sare si piper dupa gust
1 lingurita zahar brut

Mod de preparare:
Se toaca ceapa si usturoiul si se caleste putin in uleiul incins, se adauga carnea tocata si se prajeste pana se faramiteaza.Se adauga supa, pasta de tomate si condimentele si se lasa sa fiarba 20 de minute.Se adauga mozzarella, se lasa sa se topeasca si se pune 1 lingura de faina.se mai tine pe foc 5 minute.
Sosul beshamel:
Se caleste faina in untul topit cu uleiul pana se aureste.Se toarna laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza, se pune si un cub knor de pui.Se lasa sa fiarba 5 minute.
Sosul de rosii:
Intr-o craticioara se caleste usturoiul cateva secunde, se adauga rosiile pasate si condimentele, se lasa sa dea cateva clocote.(eu pun si 1 lingurita de zahar)
Intr-o tava dreptunghiulara se pune un polonic sos de rosii si unul cu sos alb.Deasupra se aseaza straturi de foi de lasagna, carnea tocata si sos, deasupra trebuie sa fie un strat de paste cu sosurile.Se coace la cuptorul incins 30 de minute.Se scoate din cuptor si se adauga 200g de mozzarelle rasa si se mai tine la cuptor 10 minute sa se topeasca branza.

| ebemu a răspuns:

1 ceapa, 1 cutie (500 gr.) cu rosii in bulion, 2-3 linguri bulion, 1-2 catei de usturoi, 700 gr. carne tocata, vegeta, sare, piper, oregano, cimbru
Pentru sos: 4 linguri margarina, 1 dl faina, 1 l lapte cascaval ras

Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.
Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun, in ordine: sos Bechamel; lasagna; sos Bechamel plus sos de carne. Se repeta operatiunea de 3 ori.
Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.

Întrebări similare