|

Cum se face tuica din porumb?

intrebarea se refera la reteta Tuica de pe gustos.ro
3 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Se fermenteaza porumbul si se distileaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Malaiul sau mamaliga nu fermenteaza, de aceea este nevoie de prezenta unor fermenti.
La o cantitate de 10 kg malai, e nevoie de minim 1 kg porumb boabe, puse in apa la incoltit. Dupa ce incep sa incolteasca, cam dupa 10 zile, se usuca si se macina. In acest porumb sunt fermentii. Din cei 10 kg de malai se face o mamaliga foarte moale. In final, amestecul trebuie sa fie curgator, moale. Dupa ce se raceste se pune porumbul incoltit si macinat si ceva drojdie. Se poate adauga si faina de grau, la mamaliga, cam 1 kg. Amidonul, in prezenta fermentilor se transforma in glucoza, care fermenteaza si se transforma in alcool. Dupa circa 2 saptamani, e indicat ca sa se separe lichidul de malai prin filtrare. La distilat se pune numai lichidul. Rezulta cam 1 l de rachie la 3 kg de malai. Foarte asemanator cu whisky.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Salut,
sunt interesat de mai multe informatii despre cum se face alcoolul din porumb
intrebarea este daca grauntele de porumb sunt mucegaite se poate obtine alcool din acestea?
astept raspuns.
multumesc anticipat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează