| adina68 a întrebat:

Cum se pot prepara algele de mare deshidratate si care sunt proprietatile acestora? Multumesc.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Algele se intalnesc mai des in bucataria popoarelor ce traiesc pe coastele oceanelor : Corea, Japonia, Indonezia, Irlanda, Filipine, Canada Maritima, Peru si altele. In Vietnam, algele sunt considerate o delicatesa a bucatariei traditionale. Ele sunt culese din raurile de munte.

Algele sunt considerate alimente-medicament, datorita proprietatilor sale curative. Cea mai cunoscuta alga marina « verde-albastruie », utilizata in terapie este Spirulina. Proteinele din alge (60%) imbunatatesc memoria si intaresc imunitatea. Algele sunt o sursa rara de vitamina B12, de aceea sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie feripriva si vegetarienilor. Se pot utiliza in salate, supe, ciorbe, mancaruri cu orez;

Tipuri de alge: Agaragar, Arame, Dulse, Hizichi, Kombu, Mekabu, Muschi irlandez, Nekabu, Nori, Palmier de mare, Wakame. Modalitati de gatire a algelor: crude, fierte, gatite fara apa, fripte, in saramura, la aburi, prajite, rumenite, scazute. Modalitati de preparare: adaugate in supe de zarzavat, preparate cu cereale, preparate cu legume, preparate cu peste sau cu fructe de mare; preparate cu sos de soia, preparate cu zarzavaturi, preparate in aspic, preparate separat, alte modalitati de preparare, folosite traditional.
Supa de ciuperci si alge de mare (4 portii)
Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente
6 ciupercute
6 cani cu apa calda
4 bucati de wakame (alga de mare comestibila)
2 linguri de legume de mare dulse, maruntite
1 ceapa medie, feliata subtire
3 catei de usturoi, maruntiti
2 linguri de ghimbir proaspat maruntit
2 linguri de vegeta
2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
3 linguri de ceapa verde, maruntita
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
* se lasa ciupercile si algele wakame in 2 cani de apa calduta, timp de 10 minute pana se inmoaie;
* se scurg ciupercile si algele, iar apa se pune la fiert (la foc mic) intr-o cratita;
* se adauga apoi ceapa, usturoiul, ghimbirul si se lasa la fiert impreuna timp de 6 minute;
* dupa ce se taie ciupercutele si se maruntesc algele wakame se adauga in compozitia de pe foc, adaugand pe parcurs inca 4 cani cu apa;
* se adauga apoi legumele de mare dulse;
* dupa ce au inceput sa fiarba, se reduce intensitatea focului si se mai lasa la foc mic inca 10 minute;
* se da gust cu sare, piper, sos de soia si otet de orez;
* se presara ceapa verde maruntita.

2 răspunsuri:
doiny
| doiny a răspuns:

ALGE DE MARE DESHIDRATATE
RECOMANDARI :
-imunitate
-astenie
-anemie
-rahitism
-insuficienta tiroidiana
-dureri articulare
-celulita
-tulburari digestive
-constipatie
-tulburari de menopauza etc.
Algele sunt folosite atat ca aliment, cat si in industria farmaceutica sau cosmetica
CONTINUT:
-Minerale (24-25%)
-Oligoelemente (iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fier, fosfor, sulf, zinc etc.)
-Celuloza (6-12%)
-Vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP etc.)
-Acizi aminati, clorofila etc.
UTILIZARE:
-Interna: Inainte de consum se pun la inmuiat in apa rece 30 min. pentru a asigura prospetimea. Apoi se pot consuma prajite, fierte, inabusite sau preparate la rece cu ceapa, ghimbir, usturoi, zahar, otet, sare, sos de soia, ulei de salata etc.
-Externa: Bai cu alge marine sau aplicatii locale cu alge calde, simple sau amestecate cu namol sau argila, care se acopera cu o bucata de panza groasa pentru a mentine temperatura ridicata.

mira
| mira a răspuns:

Obisnuiesc sa pun o mana de alge peste sarmale, dupa care le acopar cu un strat de varza tocata si totul se da la foc.Sunt primele care se mananca si este bataie pe ele. Mira

Întrebări similare