1).100gr margarina, 100gr zahar, 1-2 oua, 3 linguri lapte, 1 lingurita rasa amoniac, un varf cutit sare, faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat nu prea tare, care sa-l poti intinde cu sucitorul.Se imparte in 3 parti si se intainde cate o foaie, ce se coace pe fundul tavii, la foc mic.Scoti o foaie, o pui pe o foaie, apoi pui cealalta.
2).3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri ulei, vanilie, 1 lingurita amoniac, un varf cutit sare, faina.
3). 2 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri lapte, 1 lingurita amoniac, mirodenii, faina cat cuprinde.
4).7 linguri ulei, 7 linguri miere, 7 linguri zahar(sau 5 daca vrei mai putin dulce), 2 oua, 1 lingura bicarbonat(sau amoniac),faina,un varf cutit sare, coaja de lamaie(portocala) rasa.
Ti-am dat mai multe, ca sa faci in functie de ce ai in casa.
Foile, nu trebuiesc lasate mult la cuptor, sa nu se maroneasca.
Eu spun cum face bunica, tava de copt o intoarce si intinde foaia pe fundul tavii si o baga la cuptor. Din cate stiu pune si foaie de copt.
Bună!
N-am înţeles exact dacă te interesează doar coacerea foilor sau ai nevoie şi de o reţetă pentru aluat...
Vezi diverse reţete pentru aluatul necesar la foi la linkul :
http://www.culinar.ro/......2/2/22254/
http://www.culinar.ro/......7/2/22256/
http://www.culinar.ro/......7/2/22258/
http://www.culinar.ro/......8/2/20144/
http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/aluaturi/foi-cu-amoniac/48/2/22249/
http://www.culinar.ro/......8/2/20146/
Preparare/coacerea foilor :
Aluatul obţinut se împarte în 3-5 părţi egale ( în funcţie de cantităţile folosite ).
Fiecare parte se întinde cu sucitorul şi îi dăm forma tăvii.
Tava se unge pe dos cu ulei/margarină/unsoare/unt.
Apoi se pune foaia pe dosul tăvii ( la unele tipuri de aluat se înţeapă foaia cu furculiţa pentru ca să NU se umfle aluatul - în general, la foi de tip foietaj ).
Se coc la foc potrivit, sunt gata în 5-10 minute ( în funcţie de grosime şi de cât de fierbinte este cuptorul ).
Toate cele bune.
anonim_4396 întreabă: