|

Cum se prepara un bait bun pentru iepure la cuptor? Nu stiu varsta iepurelui, am auzit ca daca e tanar nu se mai pune in bait.

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Tu stii ca baitul are rolul de a fezanda carnea. Daca iepurele este salbatic,va avea carnea mai atoasa,indiferent de varsta si e nevoie sa-l lasi in bait o noapte-ntreaga,inainte sa-l gatesti. Daca e un iepure de casa, carnea lui e mai pufoasa, mai grasa si mai frageda.Baitul in care-l vei scufunda are rolul de a-i da aroma.
Un bait bun trebuie sa acopere complet carnea, trebuie sa aiba temperatura camerei ca daca-l pui undeva la rece baitul ala n-o sa mai "lucreze-n carne".
Proportiile ar fi asa: 60% apa, 40% otet de vin(dar otetul sa nu fie f concentrat,ca-ti iese bors),foi de dafin,cuisoare,piper boabe,musai usturoi, boabe de mustar.Dai un clocot si lasi sa se raceasca, nu pui apa aia fierbinte peste carne.Eu adaug coaja rasa de lamaie si portocala, astea dau o aroma subtila. Apoi scufund carnea cateva ore.2-3.Cand scot carnea,o spal usor in apa rece, o usuc intr-un prosop, o ung cu uleisi presar sarea.In felul asta se va forma o crusta fina pe deasupra iar in interior carnea va fi mustoasa si aromata.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Vreau sa stiu cum a iesit! (eventual cu poze? macar pune-mi o fotocopie de la analizele medicale? prietenii mai traiesc si ei? sau ai consumat cu egoism, in singuratate, Leporesul?)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Leocerba):

Eu ziceam sa-l las doua nopti in bait, asa ca maine e marea provocare.
Nu testez pe prieteni experimentele mele gastronomice, eventual ii duc la un restaurant si in caz de pateste cineva ceva, am spre cine arata cu degetul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

2 nopti in bait? @_@
Spune-mi ca otetul nu-i concentrat sau spune-mi ca iepurele este salbatic si-l cheama Tutankhamon, altfel iti iese JELEU si dai vina pe mine crying

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Leocerba):

Nu e otet, e vin rosu si l-am pus la rece in frigi'. Gasisem alta reteta pana sa raspunzi tu.Nu dau vina pe nimeni, oricum avea nisip pe labute asa ca lasa-l sa se imbete un pic ca cine stie de cand sta in piramide.O sa vorbesc cu un admin sa mai bage o categorie: Barbati la Cratita si acolo sa avem posibilitatea de a primi mesaje instant pe orice gadget conectat la internet.De exemplu daca l-as fi bagat la un cuptor cu microunde high-tech, sa-mi apara pe usa cuptorului inzestrata cu un LED, mesaje de avertizare etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vai, ce figuri sunteti!
Sa-mi aduceti aminte, candva, sa va povestesc, de vreti de nu vreti, cum am bagat eu in baiț telecomanda de la centrala termica, in timp ce vorbeam la mobil pă șpicăr si am asezat rața, frumos, pe masuta, in hol.
Ca nu-s Da Vinci sa le fac pe toate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fanaticdupamine, cum a fost? Delicios? Nimic nu spui!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Cu Leoooooo?
Eu o vanez pe Leo de vreun an si nu am reusit sa dau de ea! sad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Dmonik):

Cu iepurele nu cu Leo! paranoic...nu? tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma gandesc acum ca n-o sa stii sa gatesti nici porcul (te invat, daca vrei! tongue ) si ca mi-ar placea sa te vad cum il inviti la o friptura la restaurant!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri