|

Cum se pun foile de vita la pastrat pt.la iarna?

intrebarea se refera la reteta SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE de pe gustos.ro
4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Se presara frunzele, una cate una, cu multa sare de muraturi. Se ruleaza cate zece si se aseaza rulourile intr-un vas de sticla (borcan, de regula). Separat, se prepara o solutie suprasaturata de apa rece cu sare. Este destul de concentrata, atunci cand, daca se introduce un ou crud in ea, el pluteste deasupra. In borcan, printre frunze, se pot aseza facultativ si frunze de marar. Eu pun printre ele si corcoduse semicoapte. Le da un gust deosebit. Se completeaza cu saramura si se inchide borcanul ermetic. Solutia este sigura. Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A mai intrebat cineva asta, cauta pe site. Dupa ce le-ai spalat si lasat la scurs impachetezi frunzele cu sare mare neiodata, in pungulite si le inchizi. Nu trebuie sa stea neaparat la rece, pentru ca sarea le conserva. Cand vei vrea sa le folosesti va trebui sa le lasi cateva ore la desarat, altfel iti ies sarmalele ocna. happy Mai exista si varianta congelator. dar cum ziceam, daca le pui cu sare nu e nevoie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Le calesti in apa cu sare si un strop de otet, le lasi la scurs, dupa care la ambalezi in folie transparenta si la dai la congelator.cand ai nevoie de ele, le dezgheti

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mama mea facea o saramura din apa cu sare, spala bine frunzele alese, le punea in saramura respectiva rulate cate zece si le punea intr-un borcan cu capac. Cand le scotea iarna le punea in apa ca sa iasa din sare dupa care facea niste sarmalute de ne bateam pe ele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează