|

Hello! Cei care sunteti vegetarieni, ce feluri de mancare mai faceti/consumati? happy (sunt in pana de idei)

52 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Sunt vegană. De obicei, mănânc diversificat.

Când mănânc în oraş sau cumpăr de la magazin):
-varză călită cu cartofi
-fasole bătută cu lipie
-legume la grătar
-pilaf cu spanac/ciuperci
-orez cu legume mexicane
-ciorbă de fasole/legume
-burger din fasole cu maioneză vegetală
-sniţel de soia cu legume mexicane
-dovlecei sau conopidă pane
-caşcaval vegetal pane
-prăjitură negresă(o ador)
-chifteluţe din legume
-salată de vinete/hummus
-omletă din tofu
-lasagna
-chili
Şi aşa mai departe,,,

Dacă gătesc acasă, îmi fac în general:
-pizza vegană
-paste integrale sau din porumb cu sos
-clătită integrală cu fasole roşie
-orez cu morcovi
-legume sote
-fulgi de porumb cu portocale
-fulgi de ovăz/secară cu iaurt de soia natural/vanilie, mai pun 2 linguri de carob şi îndulcesc cu puţin sirop de agave.
-smoothie din fructe de pădure, kiwi, banane şi seminţe de chia/in.
-mămăligă din mei/mălai normal cu smântână din grăsimi vegetale
-turte dulci cu fulgi de cocos

| a răspuns (pentru Błue):

De la ce firma iti cumperi iaurtul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SareInOchi):

Take it veggie de la Kaufland costa in jur de 5-6 lei si are 500gr.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Błue):

Muuuultumesc kiss^^

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
52 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu sunt vegetariana desi mananc foarte des si fara carne. Ai putea incerca retete de pe blogul meu: http://mihaelaskitchen.blogspot.de/......ta-de.html
http://mihaelaskitchen.blogspot.de/......-post.html
http://mihaelaskitchen.blogspot.de/2014/01/supa-fakes-reteta-greceasca.html
Chiar daca au trecut ziua Sfanta de Mucenici, din acest aluat poti face diverse chestii, sa il umpli cu ceea ce doresti. Poti renunta la arome si zahar si sa il transformi intr-un aluat sarat unde-l poti umple cu ciuperci, ceapa si patrunjel calite un pic inainte si scurse de surplusul de ulei si-l pui peste aluatul intins. Il rulezi si il pui la cuptor 30-35 minute la 180 grade la cuptor. Ori iti poti face croissante de dulce, uite reteta aici http://mihaelaskitchen.blogspot.de/2017/03/mucenici-moldovenesti.html
Mai multe retete le gasesti aici http://mihaelaskitchen.blogspot.de/search/?q=post de dulce si sarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Îmi place să improvizez ceva pe loc, dar nu vegetarian, ci vegan. Mai mereu mănânc ceva nou, dar în pană de idei încă n-am dat, din contră, uneori mă tem că o singură viaţă este prea puţină ca să experimentez toate combinaţiile posibile.hee hee

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salata de varza, salata de legume, piure de cartofi, fructe proaspete, adica de la magazin laughing. Nu prea mai stiu, mananc, cam ce gasesc vegetal prin frigider.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AnimeLover95):

Atunci am sa caut si eu ceva prin frigider laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am mancat dupa aceasta carte cateva retete:
https://www.viatasisanatate.ro/carte-de-bucate-herghelia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

- Paste cu avocado pasat, lamaie, nuci, seminte de in si rosii
- Salata de spanac cu rosii, morcov razuit, ardei, masline si tot felul de seminte
- Orez brun cu legume mexicane
- nuca de cocos, e foarte satioasa
- orez cu ciuperci
- legume la cuptor
- cartofi gratinati cu salata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti vegetarian/a?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Nu va inteleg pe voi, cei care nu mancati carne? Credeti ca veti trai mai sanatos nemancand carne? Carnea contine proteine, substante de care corpul are nevoie, vegetalele nu au acelasi continut de proteine ca, carnea. Unii spun din respect pentru animale nu mananca carne, dar animalele alea daca vor avea ocazia se vor infrupta din noi. Asta e ciclul vietii… lasa prostiile astea, vei regreta mai tarziu!
Mananca carne, daca nu vrei sa mananci carne de porc, mananca carne de peste si de pui, e mai usoara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dumbi):

A văzut la alții că sunt vegetarieni și vrea și el să pară șmecher dacă e 'vegan'.

Nu vezi că are poză cu anime? Ce să-i faci...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dumbi):

Mananca tu carne si lasa-i in pace, cum ar fi sa te interogheze pe tine pentru ca faci asta? E viata lor, ei aleg asta, decizia lor nu o sa te afecteze cu nimicwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru Dumbi):

Care e problema celor care consumă pentru că există persoane care nu consumă? De ce tot încercați să vă afișați părerile potențial "salvatoare" pentru bieții vegetarieni care îs vai de fundul lor și anemici etc? laughing Serios, nu înțeleg atitudinea asta.
Eu nu mai mănânc carne de 5 ani și în timpul ăsta nu am încercat să-i explic niciunui mâncător de carne cât de bine e fără și de câte probleme scapi renunțând la ea. În schimb, voi, mâncătorii de carne, mi-ați sărit în cap de nenumărate ori încercând să-mi explicați cât de multe lucruri pierd în viață renunțând la hălcile de porc și pulpițele de pui. Serios, hai să ne vedem fiecare de stilul lui de viață și să nu mai "predicăm" atât. Fata a cerut niște rețete, nu păreri legate de sănătatea ei legate de decizia pe care a luat-o. tongue No offence!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai stai mai, femeie, daca unii nu fac sport si nu stiu cand si cat sa manance de ce sunt eu batut in cap? Numai judeca unii oameni dupa restul populatiei. Eu nu mananc carne de porc, nu imi place si imi vine sa vomit de la ea, doar carnea de peste si de pui imi prieste, si nu inteleg cum zici carnea pe care o mananc nu stiu cum ajunge in farfurie? Dar tu stii cate chimicale se baga intr-o rosie din supermarket? Si cele din piata sunt la fel, pline de fel de ingrasaminte…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dumbi):

Păi, măi băiatului. Totul pleacă de la alimentaţie în primul rând. Unchiu-miu a fost gospodar la viaţa lui, nu a avut o viaţă sedentară. A murit de cancer. Mânca doar sănătos şi nu avea rude care să îi transmită boala. Lumea nu ştie adevărul, după industria cărnii vine industria farmaceutică care face profit de pe urma sănătăţii noastre. Ştii ce se întâmplă în organismul unui şobolan când îl hrăneşti cu carne? Cu cât îi dai mai multă carne cu atât riscul de cancer de ficat creşte. Şi eu am avut plăcerea să asist la un astfel de experiment. S-a repetat experimentul şi pe nişte copii subnutriţi. Crezând că proteina animală este vitală. Cei care au fost hrăniţi cu un total de 5% proteine animale nu prezentau deloc urme de cancer. Dar cei care au fost hrăniţi cu necesarul de proteină animală a unui om normal aveau celule cancerigene prezente în corp.
Oamenii sunt mai rezistenţi la pesticide decât la hormonii şi antibioticele din carne. Găinile sunt hibrizi, iar voi le mâncaţi ovulaţia(ouăle). Documentează-te şi tu mai mult. Eu am văzut documentare, am citit cărţi, am intrat în discuţie cu oameni vegetarieni şi vegani. De asta am acest stil de viaţă. Noi avem stomacul alcalin, nu acid ca şi carnivorele. Digerăm carnea în 4-6 ore iar fructele în maxim 30 de minute asimilând toate cele necesare. Ceapa o poți cultiva şi acasă sau o iei de la ţărani, nu este scumpă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Błue):

Un singur exemplu nu dovedeste ca carnea cauzeaza cancer, sunt si vegani care au cancer

http://www.theveganrd.com/2012/05/when-vegans-get-cancer.html
https://authoritynutrition.com/top-11-biggest-lies-about-vegan-diets/

de ce animalele carnivore nu mor de cancer toate? proteina este caramida vieti, cum ar putea carnea sa produca cancer? de ce nu scrii si faptul ca celule anormale prefera zaharul ori ca e din dulciuri ori ca e din fructe tot aia e, cancerul nu il provoaca carnea dar nici fructele, scrii acolo ca digestia carni dureaza 4 ore, unde ai citit tu asa ceva? inseamna ca la carnivoare e o digestie non stop

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY27TM):

Http://www.csid.ro/health/sanatate/cancerul-se-hraneste-cu-zahar-4777006/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Błue):

Carnea – 2-4 ore

Pentru a fi complet eliminata din stomac, carnea are nevoie de doua pana la patru ore. Pentru o digestie mai usoara, se recomanda consumarea carnii alaturi de legume fierte sau salata de cruditati.

DE EVITAT: Carnea nu trebuie asociata niciodata cu preparate pe baza de carne sau de paste fainoase. In aceasta situatie, timpul de digestei creste pana la 12 ore!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY27TM):

Ray, scuză-mă că nu am timp să iau fiecare raspuns să îți detaliez. Sunt oameni care au devenit vegani după ce au fost depistați cu cancer. Carnea se digeră greu pentru că nu avem un stomac acid cum au animalele. Neavând acid, stomacul frământă bucata aia de carne consumând multă energie. Nu mai zic că dacă nu a fost mestecată bine, bacteriile din intestine se hrănesc cu resturile. Uite, eu în 2-4 ore merg la baie dupa ce am consumat o masa vegetală. Dezavantajul... Hai sa nu ii zic dezavantaj pentru că eu aveam probleme cu digestia(organismul meu este sensibil). Pe o dietă omnivoră, omul "iese" o singură dată la 3-4 zile(în general mă refer). Mulți se confrunta cu balonare, constipație şi obezitate. De aici apar şi bolile.
Am citi în cărți despre durata digestiei la alimente. Poate în 2-4 ore se digera carnea în stomacul unui carnivor.

Mai jos sunt nişte informații foarte interesante. Nu trebuie să citeşti tot. Dar, te rog să te uiți la anatomia omului, ierbivorului şi carnivorului/omnivorului.

Copy-paste:

"Oamenii au fost facuti sa fie ierbivori vegetarieni nu carnivori omnivori omul este prin natura sa biologica vegetarian dieta ideala a oamenilor pentru o viata lunga si sanatoasa fructe legumeDacă vom conştientiza mai mult faptul că produsele de origine animală din comerţ sunt NEsănătoase şi ne îmbolnăvesc, vom reuşi mai uşor să ne îndepărtăm psihic de consumul acestora şi să ne apropiem mai mult de hrana vegetală, de un trilion de ori mai sănătoasă. Pe lângă dezastrul din supermarket-uri (carne cu hormoni de creştere, de la animale care n-au văzut lumina zilei niciodată, aditivi, chimicale, coloranţi, E-uri în produsele animale etc), există şi argumente ce ţin de natura biologică a omului şi care ne spun că suntem vegetarieni şi ar trebui să ne comportăm ca atare. Oamenii au fost făcuţi să fie ierbivori, consumatori de produse vegetale (legume, fructe, seminţe, sâmburi...2009 - 2197 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Błue):

Dupa 8 milioane de ani de evolutie omul poate manca carne fara griji,omul in cursul evolutiei sale a avut mai multe diete in functie de unde se afla, au existat triburi care consumau mult peste si nu au disparut si exista si azi tariile care au iesire la mare /ocean, nu condamna toata carnea, carnea de peste e foarte sanatoasa sau carnea de pui si carnea de porc dar nu in fiecare zi, omul nu vanat zilnic carne, erau perioade de foamete in care ne hraneam cu fructe si legume, desigur ca daca manci zilnic nu-i bine, dar carnea nu e cauza cancerului, cauzele cancerului sunt in functie de organ sau in functie de un virus, ce spui de aparitia maselelor de minte? ce sens ar avea sa mai apara noi masele de minte pentru fructe si legume? masele facut special pentru oase si carne

Daca eram erbivori, dupa logica articolului trebuia sa fim posesori mandri de copite si, dupa caz, de coarne.– Tractul digestiv al omului este de ~9 metri, adica undeva pe la 5 ori mai mare decat lungimea sa si nu de 10-12 ori. Ah, si asta se invata in clasa a VII-a… http://anatomie.romedic.ro/sistemul-digestiv– pH-ul salivei umane este undeva intre 6.2 si 7.4, adica slab acid – neutru – slab alcalin (functie de alimentatie), nicidecum alcalin si-atat. http://en.wikipedia.org/wiki/Saliva– Acidul gastric. Traducerea corecta este acid clorhidric, acid hydrochloric este termenul in engleza. Dar vegetarienii aplauda oricum. La om are pH de 1.5 pana la 3.5, in timp ce pH-ul unui carnivor este situat undeva intre 1 si 2. De unde pana unde "de 20 ori mai slab decat al carnivorelor"? Scala este intre 0 si 14, unde valori sub 1 topesc metalul. Aberant.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gastric_acid

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai e vina mea ca unchiul tau nu stie sa isi faca o alimentatie corecta? Carne cea mai buna e cea pe care o cresti tu, nu toate "firmele" care vand produse la supermarket au produse bune, bio. Si in plus el poate ca nu s-a ingrijit, nu a facut analize cand trebuia. Nu poti da vina pe un aliment, daca tu nu stii cum si cat trebuie sa il mananci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dumbi):

Las-o moartă, văd că nu ai cu cine. Citeşte "Studiul China" şi apoi vino ca să mă contrazici. Să îți faci o idee despre hormonii de creştere din laptele pe care îl consumăm de la alte specii. Nu are rost să o lungesc cu tine. Şi nu mai spune că ceva este greşit dacă nu eşti bine informat. Nici eu nu sunt doctor, am cunoştințe legate de medicina veterinară şi cam atât. Dar, sunt un exemplu viu că nu "mor" de foame.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Błue):

Chinezii mananca numai orez, aia nici nu stiu ce e aia carne. Poate de carnea care latra au auzit.
Nu spun ca este gresit, nici raspunsul tau nu e 100% corect.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dumbi):

Se vede că nici măcar nu ai căutat de curiozitate cuprinsul cărții. Nu are legătură cu China. Este situația populației la nivel GLOBAL. Este cartea unui doctor care a crescut la țară unde laptele îi era vital vieții. Sunt explicate cauzele cancerului si a altor boli. Sunt explicate detalii care nu se spun la TV din cauză că ar scădea profitul. Găseşti experimente şi explicația lor.
Te rog să nu îmi mai dai reply dacă nu te informezi aşa cum trebuie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Błue):

Studiul china e pesudostiinta https://en.wikipedia.org/wiki/The_China_Study
https://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/the-china-study-myth/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hey! Carne.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Skippy223):

Mersi laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru IrisMisaki21):

Funda? laughing
Glumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Skippy223):

Desigur,dar dupa ce am sa mananc carne.winking laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru IrisMisaki21):

Asta e ca si aia "cand a sa zboare porcu'?"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Skippy223):

Nici chiar asa laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru IrisMisaki21):

Astept, atunci. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Skippy223):

Nu se stie niciodata.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mancatul de carne in exces cauzeaza boli, dar nici fara putina carne pe saptamana (100g), nu e bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu vreau sa dau lectii la nimeni, subiectul este prea vast si chiar daca ar comenta cel mai tare specialist in domeniu, unii au creierul prea rotund si capul prea patrat ca sa inteleaga, mai mult ca sigur au foarte putin creier in stomac sau mai jos.
Chestia este „cum traim" si nu „cat traim"! Degeaba traiesti 80 de ani daca in ultimii 15 te-ai distrat prin spitale, deoarece una dintre multiplele calitati si beneficii ale consumului de carne, pe langa grasimi, toxine si colesterol este acela ca ingusteaza si apoi infunda venele. Problema este ca nu simti nimic si nu te doare si nu se vede decat la cardiolog, te crezi cel mai tare din parcare chiar si cu venele ingustate in proportie de 60%. Poti sa faci sport cat vrei, daca nu te alimentezi inteligent si cu bun simt nu realizezi nimic.
Pana si sportivii de performanta ocolesc produsele animale, consuma proteina vegetala din soia si zer, grasimi si dulciuri deloc, carbohidrati din paste, foarte rar putin gratar de peste sau piept de curcan, multe fructe si legume, etc.
Carnea este foarte buna si gustoasa si e spornica la gatit, dar te imbatraneste si te oboseste, cand ai 20 de ani nu simti dar de la 40 de ani se vede diferenta, dar fiecare isi croieste drum prin viata asa cum il duce capul. In ce secol mai traim? happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Culinar):

Carnea nu imbatraneste pe nimeni asta e un mit, iar carnea nu cauzeaza nici o boala, vegani nu sunt mai sanatosi ca cei care manca carne, omul e omnivor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Orice cu legume.Cum ar fi(asta e ultimatum, doar daca CHIAR nu stii ce sa gatesti)iei un morcov si il dau pe razatoare si pui cata sare, cat ulei si otet vrei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Rețetele de tip raw vegan sunt foarte interesante și la îndemâna oricui. https://www.retetele-manuelei.ro/ -eu de aici mă inspir dar mai sunt multe alte rețete gustoase pe alte site-uri.;)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru eluveitie13):

Super,am sa incerc pasta de 'ton' fara ton laughing Multumesc. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Seminte de oricare. De floarea soarelui, de dovleac, de pepene. Si fructe, multe fructe mai ales cele exotice ca mango, banane

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chifteluţe vegetariene la cuptor
Orez cu ciuperci
Lipie umplută cu legume, tofu, amestecate apoi cu un dressing din iaur, usturoi, mărar.
Pizza mexicană ( porumb, fasole roşie, ceapă roşie, sos de roşii şi măsline).
Supe cu morcovi, mazăre, paste.
Ovăz fiert în lapte, cu ciocolată neagră, miere şi stafide. DESERT
Sniţel din soia cu pesmet la cuptor (mai sanatos), garnitură: piure din cartofi.
Tocăniţă de ciuperci.
Linte fiartă, făcută piure, cu ulei de măsline deasupra si crutoane.
Spaghete cu sos de roşii, ceapă, măsline şi ciuperci la conservă
Iaurt cu bucăţi de cozonac/chec, miere, nuci tocate. /3 ore la frigider. DESERT

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Uite un link super util : https://www.gustos.ro/retete-culinare/retete-vegetariene/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru VladAlex987):

Multumesc! ^-^ happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai, nu sunt vegetarian dar, pot incerca ridichi si ceapa (ceapa rosie, ceapa verde) salata de fructe, dar daca chiar ai ramas in pana de ideii... mananca iarba sau frunze din copaci...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează