Bună.Nu ştiu dacă te ajută recomandarea şi răspusul meu, dar : Rosu – zmeura
Decongeleaza zmeura inghetata si fa un piure fin din ea. Pentru a scapa de seminte paseaza piureul printr-o sita deasa si foloseste sucul extras drept colorant.
Roz – sfecla rosie
Coace sfecla sau fierbe-o. Apoi poti sa o transformi in suc sau sa o faci piure. Te poti baza si pe sfecla deja conservata, insa aceasta nu trebuie sa aiba otet sau alte arome puternice.
Portocaliu – morcovi
Fa un suc de morcovi sau un piure din morcovi fierti. Daca alegi varianta piureului, pentru ca este ca o pasta, adauga o lingurita de apa ca sa il poti strecura usor prin sita.
Galben – portocala
Sucul de portocale proaspat stors va fi perfect in retetele in care ai nevoie de o nuanta puternica de galben.
Verde – spanac
Ca in cazul morcovilor fie faci un suc din frunze proaspete de spanac, fie faci un piure in care adaugi putina apa pentru a extrage sucul.
Albastru – afine
Decongeleaza afinele si transforma-le apoi in piure, pe care sa il strecori printr-o panza. Sau pune afinele la microunde pana cand coaja plesneste, apoi toarna sucul printr-o sita deasa.
Violet inchis – mure
Aplica aceleasi metode ca in cazul afinelor.
O seară bună!
O sursă bună de inspitație e aici (natural 100%)
http://foodstory.stirileprotv.ro/......rtificiali