| sopranaCadaverica a întrebat:

Mazarea la conserva e sanatoasa?
Mai trebuie fiarta daca vreau sa o adaug ca garnitura la friptura sau intr-o salata?

6 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

De preferat e sa iei la borcan, nu la conserva de metal. Bine, de preferat e sa iei chestii proaspete, mai ales ca de-acum am intrat in sezonul cu stevie, loboda, si toate cele.

| Bondarel99 a răspuns:

Singura problema e ca are si conservanti, de obicei acid ascorbic. Dar nu e un capat de tara, nu e periculos, doar nu mananci conserve de 5 ori pe zi. Daca iei tu mazare proaspata cand e sezonul ei, apoi o pui la borcan si o sterilizezi va fi cea mai sanatoasa, 100% bio.
Si da, poti sa o mananci asa direct, la fel ca fasolea la conserva, nautul si alte leguminoase dar mie mi se pare ca are gust mai bun daca o incorporezi intr, o tocanita, supa sau ce se mai face cu mazare.

| romeo78 a răspuns:

Pentru o garnitură este bună mazărea congelată, care trebuie fiartă și apoi răcită! Cea la conservă are un gust și miros specific dat de zeama în care este conservată! Pentru gătit e numai bună! Dar, numai după ce e golită din conservă spălată într-o sită sub un jet de apă rece și lăsată o jumătate de oră în apă rece!
Iar, cea congelată, nu se decongelează, ci se pune direct în apă clocotită, altfel este tare!

| BloodyLips a răspuns:

Vezi ca scrie pe spate daca mai trebuie fiarta sau nu. Orice e la conserva nu e sanatos. Daca vrei sa fie sanatos, ia o in starea ei naturala, nu la conserva.

| Henrypericolpublic a răspuns:

Ar trebui 95% sa fie dar depinde daca are conservanti sau alte adaosuri.
Daca nu o cureti/fierbi/speli corespunzator poti lua e.-coli sau salmonella.

| Anonim6669990 a răspuns:

Scrie undeva pe ea dacă mai trebuie fiartă. Și nu e prea sănătoasă, mai sănătoasă este proaspătă, dar putem spune că și la conservă e mai sănătoasă ca un salam sau alte mezeluri.

Întrebări similare