anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.Cum se face siropul de cireșe?

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu pune nimci nici conservant si nici aspirine,alea nu au nici un efect.
Conservantul la fel,este pus degeaba.
La cat zahar se foloseste,poti lasa fara alte substante,nu va pati nimic.
Un produs pana la o anume concentratie in zaharm, sare, cai gem, dulceata, sirop etc, inhiba activitatea oricarei ciuperci sau bacterie.
Unde pui ca unia sterilizeaza si borcanele si sticlele cu astfel de produse.Nu am inteles niciodata de ce pun conservanti in compoturi, gemuri, dulceturi si siropuri.
Eu am chestii de genul asta si de 5 ani si zici ca acu is facute, fara absolut nici un conservant.

| mi25 a răspuns:

E mult de scris aici. Cauta pe google si aegi reteta care-ti convine.

| RxTx a răspuns:

Eu pot sa te ajut sa faci cireșar
Îți trebuie palinca sau alcool finala tare cumpărat de la alimentara
Se ia o sticla de 2 litei se pune in ea 30% cireșe
Se toarnă o cana de 200 mililitri de zahar apoi se toarnă palinca în sticlă.

Cat despre dulceață de cireșe se toarnă zahar într-o oală sa zicem 1kg
Se toarnă jumătate de linguriță de sare de lămâie
Se pune 200 mililitri de apa

Se pune pe ochiul mic într-un ceaun foarte gros
Sau pui pe aragaz o oala mai mare cu apa in ea și pui ceaonul acesta în oală aceea cu apa

Că flacăra să încălzească apa și apa să încălzească acest ceaon

Amesteci până când se topește tot zaharul
Poți să mai pui apa până când devine exact că și guma de mestecat la consistenta
Că și când ai avea caramel

Așa amesteci amesteci amesteci

Se topește într-o oră

Pui cireșele în acel zahar topit care acum are consistenta mustarului
Amesteci cireșele cu acest zahar
Mai le lași să fiarbă puțin împreună

Dai focul la maxim acum trebuie să înceapă să clocotească

Daca e prea gros și nu mai poți învârti mai pui apa

Lași să clocotească împreună cireșele cu siropul acesta 9 minute
Vezi să nu se lipească

Acum iei borcanele sterilizate pui in acele borcane sterilizate dulceață

Și torni o lingura mare de alcool alimentar deasupra și pui capacul

Nu te speria acel alcool va rămâne acolo se va încălzi și va evapora aburi și va face vid cu capacul pus când moleculele de alcool dintre capac și suprafață dulceții se vor razi
Vaporii

Iar atunci va fi un mediu fără microbi viruși sau bacterii

Îți va certifica faptul că* capacul borcanului va fi convex
Asta e tot

| mi25 a răspuns (pentru RxTx):

Intrebarea era pentru sirop, nu pentru dulceata.

| RxTx a răspuns:

Pt sirop
Scoți sâmburii dai cireșele prin mașina de tocat
Le pui la fiert într-o oală groasa de 3cm de preferat
Apoi torni apa și zahar
Și eventual storci o mămaie
Mai Gusti din când în când.

Lași să clocotească că și un compot mai gros in care tot amesteci

Trebuie sa ai recipiente curate borcane sterilizate
Pui acest sirop în borcan pui capacul si gata

Important este că și capacele să fie sterilizate!