| Girly97 a întrebat:

Salut, mi-am cumparat o aeroterma pentru a-mi incalzi camera pentru ca avem probleme cu centrala termica si dureaza pana cand vine cineva sa o repare. In aceste nopti am dormit in frig si m-am saturat. Problema este ca aceasta aeroterma este de perete iar singurele mele doua prize sunt ocupate, daca scot una nu pot conecta aeroterma la curent pentru ca cealalta priza ingreuneaza conectarea. Am niste prize de la prelungitor dar trebuie sa tin aeroterma cu mana ca sa nu fie deconectate. Ce pot face?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| psyclepath a răspuns:

Cumpăra-ti un prelungitor cu mai multe prize. Sau un triplu pe care îl poți conecta la prelungitorul actual. Dar atenție, consumatorii mari cum este o aeroterma se conectează de obicei la priza din perete fara a mai conecta și altceva pe același circuit. Altfel riști să suprasoliciți instalația electrică. Asta înseamnă fire topite care pot face apoi contact și scurt și apoi vei aștepta și electricianul. Dacă totuși pui aeroterma la prelungitor, macar asigură-te că celelalte aparate nu sunt pornite sau macar sa nu fie consumatori mari. (fier de calcat, uscător de păr, mașina de spălat, etc)

4 răspunsuri:
| DemonLord a răspuns:

Lipești cu banda adezivahee hee
Sau pui aeroterma pe o masa.

| Girly97 explică (pentru DemonLord):

Nu am cum sa pun aeroterma pe masa pentru ca nu este nicio masa langa prizele de perete. Prefer sa nu lipesc nimic pe un aparat care incalzeste.

| Frank51 a răspuns:

Prelungitor standard de 16A...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Aeroterma nu o poti folosii in orice prelungitor deoarece aeroterma consumă mult si riști sa i-a foc prelungitorul, aeroterma are nevoie de circuit separat ca si masinile de spalat deoarece consumă enorm, si doar un electrician autorizat i ti poate face circuit (priză separată) pentru aeroterma exact ca si pentru aere conditionate, prize cu impămintare cabluri cxu rezistență mare din cupru sa nu ia foc.