|

Salut. Mi s-a dezlipit putin salteaua gonflabila luata de la decathlon (cea basic) si am fost la ei si mi-au recomandat niste petice care au adezivul deja pe ele. Intre timp am facut rost si de niste poxipol. A mai incercat cineva peticele de la decathlon si sunt suficient de bune sau spuneti ca trebuie sa adaug si poxipol?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Poxipol este un adeziv rigid, folosit in general pentru instalatii sanitare.
Daca folosesti un adeziv rigid (si acela se prinde de material), atunci se risca ruperea materialului LANGA adezivul aplicat!

Presupun ca, salteaua ta este din panza cauciucata (sau asemanator).
Asemenea materiale se pot lipi cu adezivuri tip Prenadez (de exemplu "Bison Kit - contact adhesive", care se vinde in tuburi asemanatoare ca pasta de dinti si se gasesc la magazine de instalatii sanitare, feronarie, vopsele etc.
Bison Kit sau Prenadez se aplica pe ambele suprafete (perfect uscate, curatate de praf si de grasimi), se asteapta pana ce adezivul devine semi-uscat (la pipaire nu mai ramane pe deget), dupa care cele doua parti se preseaza una peste alta si /sau se ciocaneste cu ceva obiect, pentru a se aseza cat mai perfect.

De asemenea, se poate folosi si lipiciul popular "Picatura", aplicat tot pe suprafetele curatate.

| a răspuns (pentru Bula):

Picătura e tot rigid!
===
@ Codrin09 : nu am folosit acele petice, dar am peticit la viața lor ceva saltele și camere de bicicletă. Am folosit adeziv tip „prenadez" și a fost ok.
Un singur lucru e important: cele două suprafețe ce urmează a fi lipite trebuie să fie foarte curate - curăță salteaua cu alcool și așteaptă apoi să se usuce, după care aplici peticul. Din câte înțeleg, acesta e ca un fel de plasture, nu? După lipire, pune ceva greu (sau folosește o presă) ca să fie un contact perfect între saltea și petec pentru vreo câteva ore. Dacă salteaua are suprafața lucioasă, ar ajuta să freci înainte de spălarea cu alcool zona respectivă cu ceva șmirghel fin, să faci o „mătuire" care va ajuta adezivul să facă mai bine priză de material.

| a răspuns (pentru mihai69):

Picatura este semi-rigida, rezista la indoieli medii.
L-am folosit pentru lipirea /etansarea ghetelor de iarna (intre marginea talpii si fatada) si s-a lipit perfect: nu s-a desfacut si a ramas etans impotriva apei, muuulti ani.
Abia cand pantofarul a vrut sa schimbe talpa complet uzata, m-a sfadit puternic din cauza lipirii, pe care n-a reusit s-o desfaca, doar prin taiere si slefuire (polizare)... happy

In rest: procedura cu Prenadez sau cu Bizon Kit este corect descrisa, se procedeaza la fel.