| EcaterinaIna a întrebat:

Salut TPU. Stie cineva cum pot scoate o pata de sange din bumbac fara sa distrug culoarea materialului? Nu a iesit la spalare. Era bluza mea preferata.

2 răspunsuri:
| CookieDog a răspuns:

Daca petele de sange s-au uscat deja, ai putin mai mult de lucru. Mai intai inmoaie haina patata in apa rece, in care ai adaugat in prealabil niste sare. Las-o acolo cel putin cateva ore. Dupa aceea inmoai-o in apa rece simpla, in care ai adaugat amoniac si peroxid. Acum probabil pata va disparea, deci poti spala haina ca de obicei.

Petele de sange se scot cu solutie de sare de lamaie sau apa oxigenata, apoi se clatesc cu apa rece, dupa curatarea petei se spala cu apa calda si mult detergent.
Nu se foloseste niciodata pe o pata de sange apa calda, ea fixand pata pe material petele de rugina se inmoaie in lapte crud 30 minute si apoi se intind la soare inca 1 ora, apoi se baga la masina

| ariannakaterine a răspuns:

Înmoaie zona respectivă în apă rece pentru câteva minute, apoi pune o picătură de detergent pentru vase și freacă până se curăță complet, apoi clătește tot cu apă rece. Dacă încerci cu apă caldă, pata de sânge se va imprima în bumbac și va fi foarte dificil de eliminat. Eu personal am încercat această metodă, cea cu apă rece și detergent pentru vase, si a funcționat!