| Spo0ky a întrebat:

Se mai pot scoate dungile albe lasate de masina de spalat pe blugii negrii? Am amestecat hainele in masina si mi-au ramas niste dungi, albeala stie dracu de unde pe blugi, tot incersc sa-i sterg cu mana uda dar nu prea dispar.
Si e adevarat ca nu e bine sa speli blugii prea des in masina, iar daca le speli sa fie intorsi pe dos?

Răspuns Câştigător
| Jassmina a răspuns:

Mai pune-i odata la spalat, de data asta doar blugii (nimic altceva in masina)
Nu uita sa-i intorci si pe dos si inchisi la fermoar si nasturi.
Foloseste numai detergent lichid, ca sa se dizolve si sa nu mai experimentezi albeata de la detergentul pulbere, pe pantaloni.

9 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Nu se mai pot inegrii, odata ce s-au decolorat, dar ii poti revopsii, sau ii poti purta pe acasa, prin curte, la joaca... la munca.

| Spo0ky explică (pentru Jassmina):

Sunt blugi noi, nu e decolorare si nu am folosit clor, Ci mai degraba par a fi urme de detergent sau depuneri din masina de spalat(care e relativ noua) Dar e adevarat ca numa intorsi pe dos se spala blugii?

| Spo0ky explică (pentru Jassmina):

Detergent lichid? Am uitat ca exista din alea Foloseam detergent normal pulbere si balsam de rufe ce e lichid. Sau Balsamul de rufe Lenor are acelasi efect ca si detergentul pulbere?
Nu o am cu spalatul, si chiar ma miram la altii hainele ce frumos le sta si dupa ce le spala, ale mele dupa ce le spal arata mai rau ca inainte laughing

| Jassmina a răspuns (pentru Spo0ky):

Programul masinii cu apa rece si detergent pulbere, nu dizolva intotdeauna toata pulberea si ramane pe haine, in special pe cele groase si inchise la culoare.
Pentru rufe negre si colorate, foloseste numai detergent si balsam lichid, fiindca ajuta si nu lasa urme de detergent nedizolvat.
De altfel poti folosii la toate rufele detergentul lichid, fiind mult mai usor asa, sa nu te mai complici cu mai multe tipuri de detergent. Vezi ca unele vin capsulate cu deterget si balsam separat, altele vin la sticla de 1 kg si sunt mai ieftine.

Foloseste acum tot ce ti-a ramas din deteregentul publbere pentru albituri si cumpara unul lichid pentru lucruri negre/colorate.

Atentie, vezi ca detergentul lichid este special pentru lucruri colorate si altul pentru albituri, care contine inalbitori.

Daca apa este dura (calcaroasa) si nu dizova detergentul, pune si 1 lingura de bicarbonat in masina, sau in dispozitivul de detergent, fiindca dedurizeaza apa si curata mai bine.

| sierra1 a răspuns:

Dungile alea sunt date de DECOLORARE. N-ai cum să le scoți. Dacă n-ai ce face, îi revopsești

| InYourMind a răspuns:

Fa-le niște rupturi și ești la modahee hee

Răspuns utilizator avertizat
| Marfil31 a răspuns:

Nu cred că se mai pot scoate. Singura soluție este să-i revopsești.
Cât despre blugi, așa este: dacă îi speli foarte des încep să se decoloreze.

| NunuNini a răspuns:

Folosesti clor? De acolo sunt dungile, nu de la dracu.
Chiar si putin clor ramas in cuva de la o spalare anterioara face asta.