|

Trăiesc drama avocadoului. Eu îl iubesc, dar el e foarte secretos. Mereu îl pipăi și mi se pare copt și de fapt e foarte necopt, sau mă gândesc: e cam tare, dar îl las câteva zile în casă și se coace. Uneori risc și îl tai chiar dacă e tare la suprafață și atunci îmi pică cerul în cap: în adâncul lui foarte adânc e stricat!

Cum? Mereu am grijă, sunt atentă la culoarea lui (nu sunt rasistă), îl verific sub codiță crying. Mama mereu le nimerește, oare am nevoie de un al 6-lea simț?

Simt că nu pot să am încredere în el și nu știu cum să ne împăcăm.

Agiutor.Voi cum știți că e avocado numai bun de consumat?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Cateodata, pur si simplu trebuie sa ai har. De exemplu, tata are mereu noroc la ananasi, iar eu aleg stricat intotdeauna. Eu ma uit dupa ce e sub codita, cum ai zis, verde-galbui ok, maro pass.

| a răspuns:

"Mereu îl pipăi și mi se pare copt și de fapt e foarte necopt"
Di pacate, in ultimii ani toate fructele din hipermarketuri sunt crude. Asa sunt aduse, ca sa reziste la transport si la lungile perioade de depozitare. Sunt aduse de departe, se aduc cantitati enorme, ca sa nu coste mult transportul. Din acest motiv (al cruditatii) am renuntat eu la fructele lor.

| a răspuns:

Același problemă o am și eu cu bananele. Uneori le mănânc și sunt prea coapte, prea galbene, prea dulci și mi se face rău de la ele, sunt prea mari pentru mine. Alteori nu sunt destul de coapte, și sunt verzi și sunt prea mici și nu îmi ajung.

| a răspuns (pentru Cduncfujndf):

La mine nici nu se mai pune problema la banane, le mănânc cum sunt. Problema e de la creier zic eu, se fac anumite conexiuni de care sunt sigur că nu sunteți conștienți, adică automatizări, așa cum este mersul pe bicicletă, condusul sau mersul normal. Creierul practic preia anumite lucruri, cele mai multe la nivel subconștient. De aici și problema voastră cu fructele. E practic ca un robot, cu cât îi oferi o gamă mai mare de informații, cu atât va știi mai multe. Aici e vorba de experiență, la fel ca la greșeli, cu cât greșești mai mult, cu atât vei știi în viitor cauza problemelor tale și vei putea evita acele greșeli. La fructe la fel, cu cât le vei vedea mai mult pe cele coapte sau crude, cu atât vei știi mai bine care cum e. Asta e părerea mea.

| explică (pentru AL_Alex_1997):

Ar trebui să fiu expertă-n avocado la câți am aruncat la gunoi. Sunt imprevizibili.