|

Acum o saptamana am comandat un portofel dupa site-ul ioffer.com, coletul im vine din china, as vrea si eu sa stii ce taxe vamale se percep avand in vedere ca portofelul l-am platit online( mai exact 6 euro ). Si de exemplu daca as comanda un colet in valoare de 100 euro ce taxe s-ar percepe? am citit ceva ca daca depaseste 10 euro se percepe un tva de 24% din valoarea produsului, insa daca il platesc online mai exista aceasta taxa?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fata nu vorbeste de taxele de transport(livrare) ale vanzatorului, ci de cele de import din Romania, care se platesc la vamad e intrare in tara, sau la oficiul vamal local.

Daca produsul cumparat are valoarea de peste 100 de dolari (cu transprotul inclus) atunci ai de platit TVA si taxa de import, conform valorii produsului.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ar trebui sa ai taxele de livrare in factura care ti-au trimis-o online! Oricum in mod normal inainte de a plati online iti apare comisionul pentru tansport.Eu cumpar mult de pe ebay. multe ori e gratis livrarea sau mute ori e mai scumpa livrarea decat produsul in sine. Oricum oricare produs aquizitionat online va avea o factura detaliata previe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnaMaria50):

Da se pare ca nu am inteles bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AnaMaria50):

Și dacă l-am platit online? Atunci valoarea produsului nu este 0 când ajunge in Romania? Ca și cum aș primi un colet de la cineva?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bujgoigeorge):

Nu, valoarea produsului este scrisa pe factura care insoteste coletul.
In plus, tot pe factura scrie si cum se cheama produsul cumparat, numele vanzatorului si locatia lui.
Eu cred ca tu nu realizezi, dar vamesii nu-s asa de prosti sa nu vada ce scrie pe cutie, sau pe factura or actele de livrare, care insotesc coletul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează