| Adi1987 a întrebat:

Am comandat ceva de pe OLX si dupa ziua urmatore am primit mesaj ca mi se livreaza coletul si mi se pare ca este teapa, am comandat o placa de baza si pe whatsapp persoana respectiva nu vroia nici sa imi trimita o proba cu placa de baza si nici nu prea raspundea la mesaje, are ceva daca am dat "refuz primire" de pe site-ul de la fan curier? E pentru prima data cand am dat

14 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ce cumperi de pe olx este in 90% teapa.
De ce risti?
De ce nu cumperi ceva din magazin care vine cu garantie si ai siguranta ca nu te tepuieste nimeni?

| Adi1987 explică (pentru Violleta2022):

Pe olx ii mai ieftin de aia

| Violleta2022 a răspuns (pentru Adi1987):

Pai asta este si un mod excelent de a pacali oamenii naivi, sa-i atraga cu pret mic cand in realitate cumpara o caramida in loc de telefon (era un exemplu doar), sau sa nu mai raspunda la mesaje cand este vorba de bani.
Tare ma tem ca si cazul tau este teapa, daca cumparatorul te-a reclama ca i-ai vandut un produs fake, iar curierul cand ajunge la el ii da produsul si uite asa ala se face cu un produs gratis.

Si nu mai poti fi prins?

In majoritatea cazurilor nu pot fi prinsi, fiindca isi sterg contul de pe olx, adresa de email iar numarul de telefon sunt fake, folosite odata si apoi schimbate, iar telefonul este pe cartela, deci nu se stie al cui este numarul.
Iar Politia nu va platii oameni sa investigheze cateva sute de lei, mai ales ca OLX avertizeaza sa NU platesti pe nimeni online sau prin curier, pana nu te intalnesti cu vanzatorul fata in fata ca sa faceti schimb d emarfa si bani, dupa ce verificati marfa.

Dar nici nu se poate intreba curierul respectiv cine i-a dat coletul cu caramida? Curierul poate sa recunoasca persoana respectiva

Nu, deoarece sunt mai multi curieri implicati aici, venind din diverse judete ale tarii, si apoi curierul nu desface pachetul, obligatia lui este sa-l preia de la cineva de acasa sau de la sediul lor unde a fost depus si sa-l duca la destinatie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Oricine de pe olx care te scoate de pe site sa vb pe whatsapp cam vrea sa dea teapa.

| Adi1987 explică (pentru suntserios):

Sa nu se supere astia de la Fan curier ca am refuzat un colet

| gabicoo a răspuns:

Este în regulă. Eviți astfel să iei o țeapă.

| Adi1987 explică (pentru gabicoo):

Sa nu se supere astia de la Fan Curier ca le-am refuzat un colet

| ReddY25 a răspuns:

Dacă nu ai plătit dinainte, nu ai de ce să-ți faci griji

| Kufu95 a răspuns:

Dacă nu ai plătit cu cardul, foarte bine, nu e nici o problemă.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Daca nu ti-a trimis proba sau ai dubii nu dai comanda.Asa obligi omul sa ambaleze sa cheme curierul sa plateasca eventual tur retur la pachet.