| Benny09 a întrebat:

Am plasat prima comandă pe aliexpress, dar si cu barcă cu vâsle ajungi mai repede din China și înapoi față de termenul de livrare pe care îl oferă ei : 17 mai - 8 iunie. Astăzi suntem în 20 aprilie. LOL.
Fiind colet în valoare de 8, 27 dolari, cu transport cu tot, voi mai plăti taxe suplimentare? Și care va fi procedura pentru a ridica coletul de la poștă? Vine mandat poștal? În anul 2021 Poșta Română nu s-a civilizat un pic și încă lucrăm tot cu mandat poștal? Bine că nu trimite telegramă. laughing sper să nu ajung să stau prin oficiile poștale să întreb eu de colet, pentru că pe doamnele angajate de acolo le cam doare in cot. Când am plasat comandă eMAG cu ridicare de la poștă, în nesimțire au trimis coletul înapoi la București după ce 10 zile a rămas în OP. Și nici nu m-a sunat nimeni sau SMS să zică dacă pot merge să ridic. Pentru cei care ați comandat aliexpress, să îmi spuneți și mie cum a decurs totul. Dacă a fost prin poșta română cum a decurs procedura? Eu unul nici nu mai știu cum arată un mandat poștal.

Răspuns Câştigător
| codrinmaestruldumelor a răspuns:

Termenul orientantiv oferit de seller-ul de pe alie este legat de cat dureaza transportul lui din China (sau orice alta tara de unde vine) pana in Romania. Intarzierea apare din cauze Postei Romane, Postei vamale, care se ocupa de sortarea pachetelor (de mentionat ca este vb de un numar exterem de mare pe zi de pachete care ajung in tara, iar angajatii nu sunt suficienti). Cat despre livrare, personal am primit si aviz postal in cutia postala, dar in ultimele luni am primit doar mesaje pe telefon care imi spuneau ca pot veni la posta timp de 10 zile sa ridic pachetul.

3 răspunsuri:
| apoIIo a răspuns:

Nu platesti taxe suplimentare iar coletul iti vine la usa fara sa stii. Te trezesti cu el acolo. E normal sa intarzie. Am dat comanda de multe chestii, toate au intarziat.

| Benny09 explică (pentru apoIIo):

Cu poștașul? Sper sa nu zici ca lasă coletul la ușă, ca Amazon în SUA. La cât de "drăguți" sunt vecinii mei, ar fura. Apoi mai aștept 2 luni după altă comandă.

| apoIIo a răspuns (pentru Benny09):

Postasul preia coletul. Daca stai la curte, ti-l arunca in curte sau ti-l rezema de poarta. Daca esti la bloc, ti-l lasa pe pres daca nu il poate baga inauntru. Fiind la bloc s-ar putea sa bata la usa. Nu stau la bloc.