|

Buna, am facut o comanda care vine din Hong Kong dar este livrata in doua colete diferite. Am posibilitatea sa renunt la unul dintre ele daca a ajuns deja in vama?(nu vreau sa mai platesc comision la DHL si pentru al doilea) Daca da, cum? Primesc banii inapoi pe el?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Poti sa scapi de comisionul DHL care este nesimtit de mare (100 lei/colet) daca obtii un cod EORI, acesta se obtine de la directia vamala regionala in 1-2 zile lucratoare, direct pe net si e-mail, absolut gratuit. Eu l-am completat seara pe la 10 si a doua zi pe la 12:30 aveam codul dar le-am trimis si cererea printata-semnata-scanata pe e-mail si le-am dat si telefon sa le spun de cerere.
Cu codul EORI si celelalte acte pe care DHL-ul ti le cere vei obtine o instintare de plata intr-un cont de trezorerie, poti plati acolo si prin internet banking iar din momentul ala cam in 2-3 zile lucratoare coletul este eliberat din vama si ajunge la tine acasa sau la firma. O sa revin cu detalii.

| a răspuns (pentru andreia67):

Linkuri utile:
https://www.breakfix.ro/cod-eori/
https://www.customs.ro/e-customs/eori/sistem-informatic
https://www.customs.ro/e-customs/eori
EORI e de fapt RO+CNP dar trebuie sa fii inregistrat in sistemul informatic al vamii.
Daca nu te descurci da-mi mesaj privat si iti explic mai multe.
Sunt harsita deja dupa un colet venit prin DHL din China.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru andreia67):

Multumesc foarte mult! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Care e valoarea comenzii? De ce te-ai aruncat la DHL? Cam tirziu sa faci astfel de mofturi. Contacteaza comerciantul cel mai bine si intreaba ce si cum. Uite de aia ajungem sa nu mai livreze multi in Romania, ca procentul de nehotariti ca tine ca se schimba dupa cum bate vintul e nesanatos de mare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru GabiDumitrescu):

M-am "aruncat" la DHL pentru ca este prima comanda pe care o fac din afara UE si nu stiam exact cum procedeaza DHL ( desi m-am informat inainte, nu sunt scrise nicaieri toate problemele care pot aparea).Nu cred ca astea sunt mofturi din moment ce nimeni nu m-a instiintat ca comanda se va trimite in doua colete separate si ca va trebui sa platesc pentru ambele comision DHL.
Multumesc de raspuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează