|

Buna,am o întrebare. Cum se procedează cu plata pe Aliexpress (cred ca am scris corect)? Care e faza cu poșta de vama? Am auzit ca se plătește o taxa la ridicarea colegului?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

C.N. Poşta Română S.A îndeplineşte, în baza Autorizaţiei nr. 626/2013 emisă de Direcția Generală a Vămilor – A.N.A.F., formalităţi vamale în numele utilizatorilor de servicii poştale, în calitate de comisionar în vamă care derulează activități de curierat rapid.

Serviciul consta în efectuarea de către C.N. Poșta Română S.A., în calitate de reprezentant direct al destinatarului în vamă, a formalităților vamale în vederea punerii în liberă circulație a trimiterilor poștale sosite pe numele acestuia, acestea constand în prezentare la vamă, depozitare, declarare la vamă, plata drepturilor de import în numele destinatarului (taxe vamale, TVA și/sau accize).

Prin utilizarea acestui serviciu, nu este necesară prezența dvs. în nici o etapă a vămuirii, respectiv deplasarea până la o subunitate poștală cu asistență vamală pentru efectuarea formalităților vamale la import în prezența autorităților vamale. După efectuarea formalităților vamale în numele dvs. de către C.N. Poșta Română S.A. - comisionar vamal, distribuirea trimiterii se efectuează la adresa înscrisă de expeditor pe trimitere sau la sediul subunității poștale de care aparține aceasta.

Serviciul de Comisionariat vamal este disponibil în prezent persoanelor fizice care împuternicesc C.N. Poșta Română S.A. să îi reprezinte în vamă, având domiciliul:

la nivelul Mun. Bucureşti şi Jud. Ilfov, în cazul destinatarilor tuturor categoriilor de trimiteri poştale (trimiteri EMS, colete poștale şi trimiteri de corespondență format pachet mic);

în afara Mun. Bucuresti și Jud. Ilfov, în cazul destinatarilor trimiterilor EMS și coletelor poștale.

C.N. Poșta Română S.A. intenționează să extinda în cursul acestui an serviciul de comisionariat vamal inclusiv pentru destinatarii trimiterilor de corespondență format pachet mic domiciliați la nivelul întregii țări.
Cu lte cuvinte, pana la 100 de euro (99euro)...2006 - 2083 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns:
| a răspuns:

Plata o faci online, cu cardul, la plasarea comenzii, dar nu toate le ridici din punctul vamal, u stiu care sunt conditiile de sortare si nu platesti taxa la toate, in functie de continut si valoare, unele vin la OP de care aparții sau chiar acasa si le ridici ca pe o scrisoare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează