|

Buna, as vrea sa stiu ce e un card visa si pe ce teritorii se poate folosi.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cardul visa poate fii de de 2 feluri:
- card de debit (legat de contul tau bancar, putand sa cheltui doar cat ai in cont) si
- card de credit - care se da ca un imprumut bancar, unde platesti lunar dobanda la banii cheltuiti si trebuie sa returnezi banii inapoi, ca-s ai bancii, nu ai tai.
Ambele carduri pot fii folosite atat in tara cat si international, cu coditia sa ai destui bani pe ele, ca sa nu fie refuzate la plata.

| a răspuns:

Un card Visa este un card bancar cu care se poate face plăți la magazine sau se poate scoate cash la bancomate. El poate folosit în foarte multe țări peste 100, nu este cazul de a posta o listă aici.

| a răspuns:

Un card visa este o modalitate de plata fara bani fizici
care poate fi folosita atat fizic, cand platesti la hypermarket, cat si digital cand platesti pe internet (cu acelasi card)

poate fi folosita in orice tara are aranjamente bancare inter-banci, si sunt connectate la sistemul visa, cum a spus cineva mai sus, sunt 100 de tari, asa ca, daca ai dubii poti sa iti suni propria banca si sa intrebi daca in tara respectiva in care ai de gand sa pleci poate fi folosit cardul lor bancar, TREBUIE sa iti dea un raspuns corect

insa atentie, din afara tarii 1. comisioanele sunt mai mari din cauza ca plata/retragerea implica si o tranzactie internationala, si 2. trebuie sa "inghiti" rata de schimb valutar al bancii, pentru ca banii din tara ta vor fi convertiti la cursul valutar adoptat de banca, atunci cand faci plati sau retrageri in alta valuta, si care e diferit de cel oficial (BNR)

| a răspuns:

Cardul Visa este unul dintre acele carduri pe care ti-l faci la o anumita banca. Avantajele acestuia este ca poate fi folosit pe majoritatea site-urilor de pe internet pentru plati online dar bineinteles si in magazine.Il poti utiliza in majoritatea tarilor din UE.