| 4andrea567 a întrebat:

Buna seara TPU! am o nelamurire
Am dat o comanda pe etsy acum ceva timp, am platit asa si sunt notificata ca o sa mi livreze coletul cei de la royal mail bun
acestia nu au nr meu de telefon si nici mie nu mi apare cum ca as putea contacta livratorul, si nici ca ma lasa sa imi fac cont pe aplicatia lor fiindca zice ca nu e introdus codul postal corect sau ceva
ceea ce primeam de la ei era un simplu mail in care scria ca s-a incercat o livrare dar nu eram acasa
de fiecare data livrau cand nu era nimeni acasa
si dupa vad in casuta postala ceva aviz cum ca sa ma duc sa ridic coletul de la oficiul postal cu cartea de identitats si o sa trebuiasca sa platesc in plus in functie de cate zile l au tinut
pe langa faptul ca nici n au mentionat in acel aviz de la ce oficiu postal, in oras la mine fiind mai multe si pe cartea mea de identitate scrie adresa unde am copilarit insa acum stau la oras si am pus coletul la alta adresa fata de cea din buletin
pe langa asta, nici nu am dat comanda pe numele meu real

daca pur si simplu nu mai ridic comanda deloc ce se intampla?
nici nu mai am nevoie de acea chestie ca pana s au gandit ei sa mi o livreze mai greu

14 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu știu despre RM, dar la DPD mi-au trebuit:

nume si prenume
adresa completa
număr de telefon din Romania.

Noroc ca le-am putut comunica pe toate prin e-mail, ca in momentul in care l-am pus la posta olandeza (papetarie care functioneaza si ca oficiu PostNL) nu mi-au cerut asa ceva.

Deci: vezi track and trace și ia legatura cu RM.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai platit anticipat, atunci ramai si fara bani, si fara marfa.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Iar daca nu-l ridici, e treaba comerciantului. Comerciantul poate face retur. Daca nu vrea sa faca retur, produsul va fi confiscat dupa un timp si pe urma vandut la licitatie. RM este platit de comerciant, nu de tine. Deci RM iti poate organiza livrarea produsului daca dai date complete, daca nu: ramane la liberul arbitru al comerciantului.

De exemplu in Olanda, multe produse chinezesti nu pot fi returnate, pentru ca trimitatorul nu a platit pentru asa ceva si nu le vrea inapoi. De aceea produsele nelivrate ajung la licitatie.

| 4andrea567 explică (pentru Bula):

Daca ma duc la oficiul postal, acolo unde a ajuns coletul, din oras si adresa de pe buletin e din sat
pe comanda am folosit un "nickname" de al meu, numele de familie l-am pus, da, dar nu si prenumele

pot ridica coletul?

| 4andrea567 explică (pentru doctorandus):

Daca pe buletin adresa e alta fata de cea pentru livrare, pentru ca eu stau in oras pe timpul studiilor
si teoretic pronumele e diferit in comanda fata de cel din buletin, pot ridica coletul?

Deci: serviciile postale au contract cu trimitatorul, nu cu tine. Deci ei fac ce le zice trimitatorul. Ei vor sa ti-l transporte la domiciliu pentru ca asa le-a cerut trimitatorul. Daca nu poate fi livrat din vina ta, serviciile postale fac ce le-a zis trimitatorul cu privire la acceptarea sau nu a returului.

De exemplu, in Olanda a fost ucis un barbat pentru ca a trimis in alta tara droguri care s-au pierdut pe drum. El a fost om de paie la trimiterea drogurilor, iar traficantii s-au razbunat pe el.

Era un simplu lant nu droguri...

Si eu acum ar trebui ds contactez firma (royal mail)? sau livratorul
vad ca livratorul mu prea vrea sa coopereze desi i am explicat situatia

| doctorandus a răspuns (pentru 4andrea567):

Nu știu. La DPD am urmarit din Olanda pe track and trace, cand am vazut ca a fost refuzata livrarea am apelat la contact prin e-mail cu DPD din Romania.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Royal Mail lucrează cu DHL. Costurile de transport evident că sunt suportate de destinatar (nu expeditor) și sunt incluse în costul final. Totodată, comandând din UK multe articole sunt supuse vămuirii de cum intra in spațiul european. Royal Mail nu distribuie și nu are jurisdicție pe continent (mainland), alte servicii de curierat preluând coletul. Ideal este sa nu comanzi ceva de pe un site (de încredere de altfel) fara să îți faci un cont (util pentru tracking sau litigii), cu atâta mult când comanzi dinafară UE. Coletul se va returna in final. Daca ai platit, nu ți se vor rambursa toți banii probabil. Sa faci o comanda pe o adresă când tu stai la alta și să te plângi că nu a fost livrat...ne arată interesul.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru 4andrea567):

Nickname? Tu ți-ai cam bătut joc și de vânzătorul de pe Etsy și de serviciile poștale și de curierat. Îți pui nickname, dai o adresă dar stai la alta. Thumb down

| darrio2007 a răspuns (pentru 4andrea567):

Ți-ai dat niste date aiurea si vrei sa mai primesti si coletul?
Lipsă inteligență.

Bula
| Bula a răspuns (pentru 4andrea567):

Incearca.
Trebuie sa dovedesti ca tu esti destnatarul (ar fi bine sa ai codul de insotire a coletului).