| Torarinchi a întrebat:

Buna TPU, recent comenzile din China au taxa de transport in Romania. In ceea ce priveste Aliexpress daca este vorba de o comanda mica taxa vine undeva la 13 lei cu totul, insa nu am inteles exact cum sta treaba cu comenzile mai mari. Daca ar putea cineva sa imi explice cum se taxeaza o comanda si, cel mai important, aceasta taxa se aplica si asupra comenzilor de pe shein? Dau funda.

3 răspunsuri:
| Lauramee a răspuns:

Da recent s-a aplicat aceasta chestie pe aliexpress pot spune ca ai taxa care difera de la vanzator la vanzator plus taxa care a pus-o aliexpress..care tot asa difera depinde de comanda

| Violleta2022 a răspuns:

Comenzile care depasesc valoarea totala de peste $100 (cu trsnaport inclus), sunt purtatoare de taxe vamale si TVA.
Nu are importanta ca pachetul este mic sau mare, daca vine de pe Shein, Amazon, ebay sau de la un prieten, conteaza doar ca valoarea lui declarata pe facura de insotire a marfii, sa NU depaseasca $100 - doarece atunci esti obligat sa platesti taxe vamale si TVA.

| Torarinchi explică (pentru Violleta2022):

Nu stiu ce sa zic pentru ca pe Aliexpress ai taxa de vama si etc si pentru comenzile de 2$