| AlexandervB a întrebat:


Aș dori să achiziționez o bicicletă pe care să o pot folosi și la munte, unde pot să fac și sărituri dar și în traficul din București sau în parcuri unde pot face diferite salturi. (nu profesionale dar nici să îmi fie frică să încerc așa ceva pentru că mi s-ar rupe bicicleta) laughing Sunt nehotărât. Am văzut mai multe firme bune care rezistă pe drumuri dificile, cu suspensii bune, frâne pe disc etc dar nu pot să decid care ar fi cea mai bună. Întrebare:
Care este cea mai bună bicicletă care se încadrează între 1000-1500 lei ( preț care să nu fie din România unde evident e mai scump și nici într-un caz real) care îndeplinește preferințele și nevoile mele?
Eventual dacă ar mai fi nevoie de modificări și upgrade-uri, care ar fi cele mai bune încadrate în prețul de maxim 400 lei?
Mulțumesc!

3 răspunsuri:
| Mario1999 a răspuns:

Salut! Pentru sărituri există bicicletele de tip Trial sau BMX, depinde la ce fel de sărituri ne referim. Pentru traficul din Bucureşti se potriveşte o bicicletă MountainBike cu cauciucuri de asfalt dacă doreşti să circuli pe şosea, sau dacă vrei să parcurgi trasee mixte, e bun un MTB cu cauciucuri nici prea subţiri şi nici prea groase şi cu striaţii complicate. Ar fi bun şi un CityBike, dar cu el nu prea poţi să sari şi nici să circuli pe carosabil la fel de bine ca şi cu un MTB. Eventual o bicicletă de Trekking ar fi bună. Nu ai spus dacă doreşti să achiziţionezi bicicleta nouă sau second hand. Este o diferenţă destul de mare. Pentru bugetul tău, aş recomanda să nu cauţi biciclete cu nume mari fiindcă nu prea vei găsi. Totuşi la mâna a doua, poţi găsi în aceeaşi sumă de bani biciclete de brand. Fie că e vorba despre o bicicletă nou-nouţă, folosită un an-doi sau chiar 4-5 ani, important este să aibă piese de calitate. Orice bicicletă cu echipare Shimano de generaţie nouă este bună. Dacă ai vreo ofertă anume pe care o urmăreşti sau ştii nişte modele de biciclete pe care le-ai vrea, îmi poţi lăsa aici şi imi voi da cu părerea.

| AlexandervB explică (pentru Mario1999):

Cea de mai sus e ok?

| Mario1999 a răspuns (pentru AlexandervB):

Mda, e OK...